Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Med vilje eller dårlig teknik? – Det kommer ikke bag på mig, siger Jan Paulsen om hovedskud til Niklas Landin

Niklas Landin fik ikke bare ét men hele to egyptiske skud tyret lige i hovedet, hvor især det sidste missil trak tænder ud. Men det var mere decideret dårlig teknik, end det var med vilje, vurderer ekspert Jan Paulsen.


Han har – desværre – prøvet det rigtig mange gange før. Skud til hovedet er nærmest en urimelig del af jobbet som håndboldkeeper, og når sådan en kugle bliver svinget direkte i hovedet med adskillige kilometer i timen, så gør det lige ondt hver gang.


To gange i løbet af femmålssejren over Egypten måtte Niklas Landin lige pille et par harpiksklatter ud af øjnene. Den første blev sendt af sted fra den bundrutinerede højre fløj Mohammad Sanad, mens nummer to faldt bare halvandet minut før tid.


Og den fik den rutinerede keeperstjerne til at synke sammen inde i netmaskerne. Men ekspert Jan Paulsen mener bestemt ikke, at Yahia Omar bevidst gik efter at skyde Landin lige i panden.


Læs også: Mathias tog Egypten til gidsel: Ny fremragende dansk OL-sejr


– Jeg tænker helt sikkert ikke, det var med vilje, men skuddet på den måde kommer som sådan ikke bag på mig. Det er simpelthen bare dårligt skudt og dårlig teknik. Han skyder bare helt vildt hårdt, men i hans skudafvikling placerer han bare ikke bolden, siger Jan Paulsen til HBOLD.dk og fortsætter:


– Omar havde også en lignende situation i første halvleg i et overtal, hvor han nærmest får et straffekast med tilløb fra otte meter, hopper så højt, og rammer overliggeren. Han er meget uortodoks i sin skudafvikling.


– Men den må fandme gøre av. Jeg kan godt forstå, at Landin tager sig til nakken.


Det er langt fra første gang, og helt sikkert ikke sidste gang, at Niklas Landin efter en håndboldkamp nok døjer med en værre hovedpine end ved selv den ondeste omgang influenza.


Læs også: Nikolaj Jacobsen puster ud efter hård fight: – Vi spiller fremragende hele kampen


Han har prøvet det før, og af den grund er Jan Paulsen ikke synderligt bekymret.


– Niklas har fået mange bolde i hovedet. Han rejser sig hver gang. Det er en kæmpe egenskab, han har, at han kan holde til det. Det er han åbenbart trænet til.


– Jeg håber så sandelig ikke, at der er sket noget med ham. Han er en voldsom vigtig spiller for os. Han skal lige sunde sig en dag, og så er han klar igen. Som keeper er han bare så stor og fylder så meget.


– Han lukker helt af for skytterne, der må prøve at skyde omkring ørerne på ham for at få den ind. Det er bare så ærgerligt, at han så bliver ramt i hovedet, slutter Jan Paulsen.


Hovedskuddene rokkede dog ikke ved den danske sejr, som kom i hus efter 60 minutters hård fight. Den danske sejr løb op i 32-27, og dermed er de forsvarende olympiske mestre ubesejret efter de første to kampe.


Næste opgave hedder Bahrain – klokken 02.00 dansk tid.


Læs et fyldigt referat af kampen mellem Danmark og Egypten lige her: Storspillende Gidsel roser holdkammeraterne: – Jeg flyder sammen med holdet


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER