Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Vanvittigt VM: -Vi glemmer det ikke lige foreløbigt, understreger Magnus Landin

Tomme haller, corona, maveonde, restriktioner, afstand, mundbind, VM.


De 27. verdensmesterskaber er mere end bare point, prestige og placeringer. Meget mere. Der er rigtig mange elementer, der faktisk kommer før håndboldspillet inde på banen.


Udenfor banen foregår der daglige corona-testning af alle i den såkaldte boble, spillerne holder sig for så vidt muligt på egen etage og værelse.


Læs også: Landsholdet fik et ”vigtigt afbræk” fra corona, maveonde og hotel med pyramidebesøg


Der er krav om mundbind, to meters afstand og man kan allerede godt nå at blive forpustet ved tanken om alle de regler og retningslinjer, allerede inden man står på det blå håndboldgulv.


Magnus Landin er da heller ikke i tvivl om, at dette VM kommer til at gå over i historien som et, han ikke lige foreløbigt glemmer.


-Det er nok ikke et VM, jeg kommer til at glemme lige foreløbigt af mange årsager. Jeg tror, man bliver nødt til at tage det bedste med og forsøge at fokusere udelukkende på håndbold, siger Magnus Landin søndag på et digitalt pressemøde.


-Vi er gode på vores landshold til at fokusere udelukkende på håndbold. Det har været en styrke på banen, at vi har været så koncentrerede og fokuserede i kampene. Det var vigtigt for os at få snakket om, inden vi tog af sted.


Læs også: Magnus Landin ærgrer sig over uforudsete udfordringer: -Det påvirker og irriterer os


-Tingene er, som de er ude i verden. Dem kan vi ikke gøre noget ved. Vi kan sørge for at indlede vores mål om at komme så langt som muligt. Det er gået meget godt indtil videre, uddyber han.


Som det har været så kendetegnet ved hele denne sæson, så bliver VM også spillet uden tilskuere.


I sidste øjeblik traf IHF beslutningen om at lade være med at lukke flere tusinde tilskuere ind til kampene.


Kiel-fløjen Landin er selvfølgelig glad for, at forbundet nåede til den fornuft, men er ærgerlig over, at situationen er, som den er. Egypten plejer ellers at kunne sætte gang i en god håndboldfest, husker han.


Derfor bliver holdene selv nødt til at geare hinanden lidt ekstra op.


Læs også: Udlandsdrømmen venter i fremtiden: -Jeg bliver i GOG so far so good, siger storspillende Gidsel


Tænk ellers bare to år tilbage, hvor Danmark blev båret frem af 13.-15.000 ellevilde fans i en totalt udsolgt Jyske Bank Boxen.


-Det er jo, som det er. Tamt i hallen. Det er sørgeligt, at VM i et land som Egypten, der rent faktisk går meget op i håndbold, ikke kan få lov til at have tilskuere til kampene på grund af corona-situationen.


-Jeg husker en ungdomsslutrunde for 12 år siden, hvor der var fyldte haller og en sindssyg fed stemning. Det er klart, når hallen er lidt tam til VM, så må man gejle hinanden lidt ekstra op under opvarmningen og i kampene, slutter Magnus Landin.


Danmark spiller onsdag kvartfinale mod værtsnationen Egypten, som ikke kan drage særligt meget fordel af sin hjemmebane i forhold til tilskueropbakningen.


Det mener Jan Paulsen er en kæmpestor fordel.


Læs mere her: Danmark klar til værtsnationen: -Egypten med eller uden tilskuere er to forskellige verdener, mener ekspert


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER