Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Landsholdet fik et ”vigtigt afbræk” fra corona, maveonde og hotel med pyramidebesøg

For en kort bemærkning, med afstand og mundbind fik det danske herrelandshold søndag et lille men vigtigt afbræk fra hotellivet i Kairo for at besøge nogle af de store pyramider i den egtpyiske hovedstad.


I snart to uger Danmarks håndboldherrer har været låst inde på ét af Nordafrikas største hoteller, Hotel Marriott.


På etage fem har de forsvarende verdensmestre på bedste vis forsøgt at holde hovedet og humøret højt, mens der ellers har været masser af muligheder for at lade stemningen lide alvorlige knæk med positive coronaprøver, fibersprængninger, forstuvninger og nu maveonder.


Læs også: Lasse Andersson kniber maveonde i sig: -Vi prøver at hjælpe hinanden


Derfor tog holdet i dag en tur ud i den friske luft tre kvarters kørsel væk fra hotelisolation og dårlige maver.


-Der var flere af spillerne og nogle af lederne, der ikke havde set pyramiderne, og som gerne ville se dem. Jeg har set dem tre gange, så jeg synes ikke lige, jeg gad at sidde i bus for denne gang, siger Nikolaj Jacobsen, der altså ikke var med på den lille tur.


-Vi fik lov til at køre en lille bustur for at se pyramiderne fra lang afstand, tage et billede, og så køre hjem igen. Men jeg tror, at det var rigtig fint med et afbræk fra det her kedelige hotel, uddyber han.


Som man måske kan se på billedet, så er der et par danske spillere, der ikke er til at finde.


Læs også: Magnus Landin ærgrer sig over uforudsete udfordringer: -Det påvirker og irriterer os


Mikkel Hansen, Mathias Gidsel, Simon Hald, Nikolaj Jacobsen, Anja Greve,  passede i stedet deres maveonde og toiletbesøg hjemme på hotellet.


Johan Hansen, der ikke var med til kampen mod Japan, har været rigtig hårdt ramt, men er på billedet og ligner en, der er på vej tilbage igen.


 


 


 


Foto: DHF


 


Holdet fik blandt andet set den berømte Sfinksen. Foto: DHF


Og kameler på afstand. Foto: DHF


Det giver altid noget helt særligt til et landshold sammen at komme ud af hotelværelserne og få set og snakket om noget helt andet end håndbold, træning og forberedelse.


Ann Grete Nørgaard, der har spillet syv slutrunder for det danske kvindelandshold, kan om nogen skrive under på, hvad det betyder for et hold at blive rystet sammen på en anden måde end kun håndbold.


-Det er altid godt at komme lidt væk fra hotellet og se andet end hotel og hal i løbet af en slutrunde. Specielt i år må det være ekstra tiltrængt med en lille udflugt, fordi spillerne er forholdsvist isolerede på hotellet.


Læs også: Maveonde eksploderer på det danske hold: -Vi skal tage det alvorligt, siger landstræneren


-Til holdet giver det også noget, at de nu har været ude at se pyramiderne sammen. Det gør, at de har en fælles reference. Pyramiderne er jo ikke noget, man ser hver dag. På den måde giver det og lidt ekstra til det sociale og til fællesskabet på holdet.


Kan det være med til at løfte noget spillemæssigt på banen?


-Sådanne udflugter kan være godt over tid. Jeg tror ikke nødvendigvis lige et par timer i bus og en lille tur ud ved pyramiderne alene flytter så meget. Selvfølgelig giver det lidt ekstra luft og energi, når forholdene er, som de er. Men det er summen af de ting, de får mulighed for at gøre sammen udenfor banen, der kan være med til at løfte spillet.


-Spillerne kommer tættere på hinanden og ser hinanden i forskellige sammenhænge. På den måde kan det godt have positiv indflydelse på spillet på banen, slutter Ann Grete Nørgaard.


Mikkel Hansen har været helt nede at vende med sit maveonde og er stadig ikke helt på toppen, fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen.


Førsteprioritet bliver derfor at få så mange spillere klar til onsdagens kvartfinale. Mandagens sidste mellemrundekamp mod Kroatien er ikke et must-win, understreger landstræneren.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER