Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Danmarks VM-darling hygger sig og har det bare sjovt: -Jeg er fyldt med selvtillid, smiler Gidsel

21-årige Matias Gidsel er ét stort smil i øjeblikket. Næsten lige meget hvad han har rørt ved under Danmarks første fire VM-kampe, så har det været én stor succes for den danske VM-topscorer. Hovedpersonen nyder da også sit og holdets storspil.


Det er slet ikke så tosset at hedde Mathias Gidsel lige nu. Smilet popper automatisk frem, og når næsten hele vejen rundt om hovedet på ham, hver gang han snakker med pressen udenfor banen eller scorer endnu et mål inde på banen.


Læs også: Fra ukendt 16-årig splejs til 21-årig kendt landsholdsprofil: -Jeg er så taknemmelig


25 kasser i fire kampe og en tillidssnor fra landstræneren, der ligner at gå hele vejen fra Kairo til Gudme. Der er ikke noget at sige til, at GOG-stjernen strutter, sprutter og stråler af selvtillid.


Og i øvrigt kan kalde sig storsponsor til Sierra Leones håndboldudvikling med titlen som kampens spiller i tre ud af Danmarks fire kampe, som kaster en helt særlig plakat af sig:


-Jeg har det sjovt. Jeg hygger mig, og jeg synes, det er sjovt at være her. Det er en kæmpedrøm bare at være her. Det kan godt være, jeg ligner en, der hygger mig, sådan jeg er bare, men jeg er også dybt koncentreret, siger Mathias Gidsel sent torsdag aften på et digitalt pressemøde.


Læs også: Vanvittigt store ord: -Jeg stod ikke her uden Morten Olsen, siger dansk landsholdsstjerne


-Som kampens spiller får jeg en plakat som bevis på en donation til Sierra Leone, hvor jeg bidrager til, at de kan få en håndboldbane eller to. Det er kun fedt.


Det hele lykkedes for dig, ser det ud til?


-Jeg ved ikke, om det hele lykkes. Jeg er også frustreret nogle gange. Især i anden halvleg mod Qatar bliver jeg frustreret over mig selv over, at jeg ikke bidrog noget mere. Mere vil have mere hele tiden, uddyber han.


For en måned siden var der nok ikke mange i den brede, danske håndboldbefolkning, der vidste, hvem Mathias Gidsel var udover at være et kæmpetalent fra den sydfynske talentfabrik fra Oure og GOG.


Læs også: Adrenalinen kørte rundt hos Gidsel: -Min familie og jeg var helt oppe at køre


Nu ved alle, hvem han er. Tiden må vise, om han får lov til at gå i fred på de sydfynske gader, når han vender hjem.


-Når jeg sidder hernede i Egypten, kan jeg ikke fornemme, hvordan opmærksomheden er i Danmark. Når vi kommer hjem, må vi se, hvordan det er, og om jeg kan få lov til at gå i Netto. Ellers må jeg sende kæresten derned i stedet for, så jeg kan gemme mig derhjemme, haha.


-Ej, jeg tror ikke, at det betyder så meget for mig. Jeg er bare glad for at spille håndbold, smiler han.


Blot fem gange har den unge landsholdsprofil brændt et skud.


Læs også: Landstræner imponeret over Mathias Gidsel: -Han giver os en ny dimension i spillet


Ingen mål på straffekast, så det har været rene mål fra bagkæden, hvor han nyder godt af samspillet med Mikkel Hansen, Mads Mensah og Morten Olsen, der er med til at sætte unge Gidsel i perfekt scene.


-Jeg bliver sat i nogle virkelig gode situationer. Nikolaj har sat nogle systemer op, som jeg aldrig nogensinde har prøvet at stå i. Det har fungeret virkelig godt til mit spil.


-Det er gået bedre, end jeg selv lige havde regnet med. Det bliver også bare nemmere, når tingene Bliver nemmere når tingene er sat op og holdkammeraten er så dygtige, som de er.


-Det er virkelig fedt, at det er gået så godt for holdet. Det blomstrer jeg selvfølgelig bare i, og det har gjort, at jeg er blevet sat i scene med mine styrker, slutter den danske VM-topscorer.


Allerede lørdag, inden Danmark spiller sin anden mellemrundekamp mod Japan, kan holdet sikre sig billetten videre til onsdagens kvartfinale.


Det bliver en kendsgerning, hvis Kroatien tager point fra Argentina.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER