Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Landstræner imponeret over Mathias Gidsel: -Han giver os en ny dimension i spillet

På rekordtid har 21-årige Mathias Gidsel slået sig fast som en stor og vigtig brik hos det danske herrelandshold og hos landstræner Nikolaj Jacobsen, der roser det unge GOG-talent for sin fart og aggressivitet.


Hele håndboldverden er blevet taget til gidsel i disse dage og retter øjnene mod én dansk stjerne.


Alle er blevet godt og grundigt bundet med hænderne på ryggen og uden at kunne gøre, forberede eller sige noget blevet blæst omkuld af Mathias Gidsel.


Efter bare tre kampe har han tyret sig op som den ottende mest scorende spiller under det nye VM-format med rekordmange hold, 32.


Han har ikke bare knaldet 19 basser i netmaskerne eller givet det danske hold en helt ny og ganske uset dimension. Han har også overrasket landstræner Nikolaj Jacobsen.


Læs også: Adrenalinen kørte rundt hos Gidsel: -Min familie og jeg var helt oppe at køre


-Jo, jeg er da overrasket over, hvor hurtigt han er faldet til. Vi har været dygtige til at bruge hans kvaliteter. Omvendt har Mathias også været rigtig dygtig til at bruge sine kvaliteter, siger Nikolaj Jacobsen til HBOLD.dks fokus netop på den unge back til det digitale pressemøde.


-Det har givet vores spil en helt anden dimension.


-Vi har ikke haft så hurtig en mand på højre back rigtig længe. Vi arbejder hele tiden på at blive bedre og på at få lagt lag på i kampene og til træninger. Vi lærer Mathias bedre at kende. Jeg synes, vi har været dygtige til at få integreret ham i det spil, som nu engang også er hans stærke sider, uddyber han.


Generelt hylder Jacobsen det danske angrebsspil, hvor de første indledende kampe har bevist, at der er mange forskellige strenge at spille på.


Læs også: Landstræneren er imponeret over Mathias Gidsels første VM-kamp


Mange har budt ind og lagt deres kvalifikationer ned i en pænt stor værktøjskasse såvel offensivt som defensivt, som byggemand Jacobsen kan tage af, bruge af eller lade være.


-Vi har fået rigtig meget fart i vores angrebsspil og kontrafase. Vi har eksperimenteret lidt og fundet en god højde defensivt. Både mod Qatar og Kroatien kommer med langt dygtigere skytter.


-Så må vi se, om vi kan få justeret højden til at komme en smule længere frem, men stadig holde kompaktheden i forsvaret.


Læs også: Landstræneren ærgrer sig over Jacob Holms forstuvning: -Det ser ikke positivt ud


-Jeg har prøvet en bagkæde med Mikkel Hansen, Mads Mensah og Mathias Gidsel, der har set rigtig god ud. Vi har også set, at bagkæden med Mikkel Hansen, Morten Olsen og Mathias Gidsel har fungeret også med Jacob Holm. Vi er ved at finde de ting, der skal spilles og bruges, når vi står overfor de udfordringer, vi nu gør, slutter landstræneren.


Danmark har 20 spillere i kamp-truppen til VM, men det er kun muligt for Nikolaj Jacobsen at tage 16 med til kamp.


Han har tidligere sagt, at det ikke altid er lige let at vælge imellem sine udtagne spillere. Læs mere her:  Landstræneren indrømmer: -Jeg har mange luksusproblemer i min trup


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER