Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Fra ukendt 16-årig splejs til 21-årig kendt landsholdsprofil: -Jeg er så taknemmelig

16-årige Mathias Gidsel havde aldrig i sit liv turde drømme om, at han en dag kunne træde ind og bare få én kamp på det danske A-landshold. Som 21-årig står den vestjysk-fødte GOG-stjerne og er klar til en nøglerolle ved VM.


Det har ikke været nogen nem vej for Mathias Gidsel at nå lige netop til, hvor han står i dag. I løbet af sine ungdomsår er han blevet mødt at meget modstand fra folk, der ikke levnede ham mange chancer, hvis overhovedet nogen, for at opnå særlig meget.


Talentet eller mangel på samme rakte ikke til noget, er han blevet konfronteret med fra de største kritikere. Kigger Mathias Gidsel på et billede af sig selv for bare fem år siden, kan han det også godt se, hvad de fleste mente.


Kampvægten hed 52 kilo og 168 centimeter. Den tynde teenager havde så svært ved at spille sig på førsteholdet, at han fristede tilværelsen på andetholdet på GOGs U16-hold.


Læs også: Vanvittigt store ord: -Jeg stod ikke her uden Morten Olsen, siger dansk landsholdsstjerne


Men den nu 190 centimeter høje Mathias Gidsel er kommet fremragende videre: Fem år og 92 kilo ren håndboldtalent senere sprudler højre-backen som aldrig før og er blevet belønnet for at have fyret karrierens bedste efterårssæson af sig:


-Jeg har haft det virkelig behageligt med at være omgivet af gode mennesker omkring mig og en god organisation på Sydfyn og på Oure, som har givet mig alle redskaberne og mulighederne. Så har det egentlig været op til mig selv, om jeg havde lyst til at bedrive det til noget, siger Mathias Gidsel til HBOLD.dk og uddyber:


-Da jeg så et billede af mig selv som 16-årig, tænkte jeg heller ikke lige på, at jeg skulle stå, hvor jeg står i dag. Men der er ikke noget at sige til, at jeg er stolt af mig selv.


-Alt mit hårde arbejde har givet pote, og det er jeg bare glad for. Jeg har klart spillet min bedste efterårssæson nogensinde, og det er gået hurtigere, end jeg selv har forventet. Men jeg er også meget bevidst om, at når jeg kommer hjem, skal jeg stadig være den, der tager flere armbøjninger end alle andre og møde ind én time før i træningslokalet.


Læs også: Niklas Landin har vundet alt men vil have mere guld: Motivationen bliver bare større og større


Havde du drømt om det her som 16-årig?


-Ej, nej, nej, nej, nej, nej. Ork nej. Jeg turde ikke engang drømme om at have spillet én landskamp som 30-årig. At komme med på det danske landshold er den største anerkendelse, du kan få indenfor håndboldverdenen. Det er ét af de bedste hold i verden, så det er et kæmpe skulderklap og en motivation for mig. Mere vil have mere.


På sigt vil Mathias Gidsel spille sig ind som en fast del af landsholdstruppen, med hvem han også rigtig gerne vil vinde store titler med.


Det var de færreste, der troede på den mission ville lykkes for en håndfuld år siden.


Nu står Mathias Gidsel overfor sit store internationale gennembrud.


Læs også: Mentalcoach har hjulpet Niklas Landin hele karrieren: -Det har flyttet bjerge


-Jeg ved ikke, om jeg har lyst til at sige noget om dem, der ikke troede på mig. Jeg er bare utrolig stolt over min rejse, og selvfølgelig møder man modgang på et tidspunkt og nogen, der ikke altid lige tror på dig. Jeg er utrolig glad for de mennesker, der har hjulpet mig på vejen. Dem skylder jeg en kæmpestor tak.


-Jeg tænker, at min fremtid er lys. Men det er den jo kun, hvis jeg bliver ved med at træne og arbejde hårdt. Jeg kan også godt nævne folk, der har været på landsholdet i en tidlig alder, men som er feset lidt ud. Jeg kan godt som 21-årig tænke, at nu har jeg opnået det her og så fise ud. Men sådan en vil jeg ikke være. Jeg har fået endnu mere blod på tanden og endnu mere lyst til at træne.


-Og så kunne det være fedt at få en god placering med hjem fra VM, slutter Mathias Gidsel med et stort smil på læben.


I Danmarks sidste testkamp mod Norge viste Mathias Gidsel, hvilket stof han er gjort af og ikke mindst hvilken fart, han kan bibringe den danske kontrafase.


Han nettede tre gange og imponerede såvel eksperter som landsholdsspillere.


I aften står han overfor sin VM-debut mod Bahrain …


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER