Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Super-Mads fastslår inden afgørelsens time: -Vi har en god selvtillid på holdet

Der kan næsten ikke proppes mere selvtillid ned i den danske landsholdstank, der har kørt over samtlige modstandere ved VM. Mads Mensah er ganske godt tilfreds og klar over, at holdet nu skal steppe op.


Så blev det alvor. Der er ingen bløde eller nemme kampe tilbage ved VM, der bevæger sig ind i sin altafgørende fase.


Kvartfinalen er første stop på onsdag mod titelforsvaret for det danske landshold, der tropper op til mødet mod de egyptiske værter med selvtilliden godt og grundigt i orden.


Mads Mensah er i samme åndedrag ganske godt klar over, at Egypten bliver en svær størrelse at have med at gøre på hjemmebane. For første gang ved VM – og i syv kampe – bliver holdet matchtet på allerøverste hylde.


Læs også: -Trist at se Kroatien sådan, erkender Mads Mensah efter knusende sejr


-Vi har en god selvtillid. Hvis vi bliver ved med at spille, som vi har gjort indtil videre, så tror jeg, at vi kan komme langt, siger Mads Mensah mandag aften efter storsejren over Kroatien på et digitalt pressemøde.


-Men vi ved også godt, at vi endnu ikke har mødt nogle hold fra allerøverste hylde. Vi skal steppe op i de kampe, der kommer. Vi kan ikke bruge sejrene til andet end god stemning og selvtillid.


-Det er jo ikke noget, der har kastet nogle af de sjove ting af sig endnu.


Landstræner Nikolaj Jacobsen har gjort meget ud af få så mange spillere i kamp som muligt uden at ødelægge eller rokke alt for meget ved rytmen hos A-kæden.


Det kaster bare en ekstra-god stemning af sig, at alle føler sig en del af succesen.


Læs også: Karakterbogen: De højeste karakterer nogensinde?


-Ej, det er enormt vigtigt. Jeg er ret sikker på, at alle er her først og fremmest for at vinde. Alle vil selvfølgelig gerne være en del af det. Derfor er det fedt, at nogle af dem, der ikke har spillet så meget indtil videre, kommer ind og leverer fra start af.


-Jeg synes helt klart, det er noget, vi kan tage med videre. Vi har en stor bredde. Vi kan hurtigt stå i en situation, hvor vi kan få brug for alle og at alle har været i kamp længere henne, uddyber han.


Ressourcer kan hurtigt blive et stort emne i kampen mod de fysisk stærke egyptere, som måske-måske ikke venter med et par tricks i ærmet både på og udenfor banen.


I kampen mod Slovenien så man flere tilskuere sidde rundt omkring, mens slovenerne også påstod, at de var blevet påvirket op til kampen med slemme maveonde-tilfælde.


Læs også: Danmark klar til værtsnationen: -Egypten med eller uden tilskuere er to forskellige verdener, mener ekspert


Men det giver Mensah ikke ret meget for:


-Jeg tænker ikke så meget over det. Hvis ret skulle være ret, så skulle den hal være fuldstændig propfyldt under normale omstændigheder. Men vi skal ikke sidde bagefter og sige, at vi tabte, fordi der sad 50 officials og heppede på dem.


-Den diskussion er lidt opblæst. Det er fuldstændig ligegyldigt, hvis du spørger mig. Jeg er med på, at der er nogle ting, som ikke er helt efter bogen hernede, men jeg har svært ved at se det, Slovenien mener, slutter han.


Onsdag spilles alle fire VM-kvartfinaler. Danmark lægger ud klokken 17.30 mod Egypten.


Få det fulde kvartfinaleoverblik lige her.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER