Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

-Trist at se Kroatien sådan, erkender Mads Mensah efter knusende sejr

Det gjorde en smule ondt i håndboldhjertet på Mads Mensah at se en stor nation som Kroatien falde så dybt og fuldstændig sammen i 12-målsnederlaget til Danmark.


For første gang siden 2002 er Kroatien ikke at finde i top-8 ved et mesterskab. Den vanvittige statistik sørgede et sprudlende og suverænt dansk landshold at jogge godt og grundigt i, da de kroatiske EM-sølvvindere blev ekspederet ud af VM med en 38-26-lussing.


Ser man et kort sekund bort fra endnu en dansk massakre, så gik det alligevel Mads Mensah en smule på at se det kroatiske landshold blive revet i tusinde stykker.


Læs også: Danmark klar til værtsnationen: -Egypten med eller uden tilskuere er to forskellige verdener, mener ekspert


-På en måde er det trist. De var helt sikkert glade for, at Qatar vandt inden, så de havde noget at spille for. Men som kampen skred frem, var det klart, at de har nogle ting internt, de bøvler med på holdet, som ikke har så meget at gøre med det inde på banen, siger Mads Mensah efter kampen på et digitalt pressemøde.


-Men på den anden side er jeg også ret ligeglad. Jeg er her ikke for, at Kroatien skal have nogen god oplevelse. Bare vi selv har det. Vi gjorde det, vi havde sat for os inden kampen.


-Der var en rigtig god timing for alle. Vi har et koncept, der går ud på, at uanset hvem der spiller, så er folk klar over, hvad vi vil i de forskellige situationer.


Læs også: Kroatisk stjerne siger undskyld til hele befolkningen


På mange, eller rettere sagt alle, måder ligner det et dansk hold, der bare nyder at spille håndbold nede i pyramidelandet. Især Mads Mensah brillerede i første halvleg med adskillige assists, hurtige missiler og bragende godt spil.


Stemningen er der heller ikke en finger at sætte på, konstaterer Mensah.


-Der er en god stemning, både når vi spiller og udenfor banen. Selvfølgelig hjulpet godt på vej af sejrene, som gør stemningen en smule bedre.


-Vi er friske. Jeg kan selvfølgelig ikke tale for alles vegne, men vi har ikke spillet nogle kampe, hvor vi har været presset ud på det yderste. Fysisk må vi stå et godt sted, siger han.


Var det din bedste landskamp nogensinde?


Læs også: AG kunne lide, hvad hun så: -Hold op en fornøjelse


-Nej, det synes jeg ikke, det var. Det er klart, der er mange ting, der lykkes. Det var en kamp, som ikke havde den store betydning. Jeg synes, der har været andre kampe, der har været vigtigere. Men det var dejligt at spille i dag.


For et par dage siden led Mads Mensah af et slemt maveonde, der virker til at have været på tur i den danske lejr.


Men der var ikke meget skidt-Mads at spore hos den brølstærke bagspiller i dag.


-Jeg håber, at det kapitel er overstået, og at min mave er rustet, hvis der skulle komme noget mere. Jeg vil ikke gøre noget anderledes. Jeg har taget de forholdsregler, jeg kunne. Heldigvis er det ikke noget, der har taget specielt meget på min energi.


Læs mere: Karakterbogen: De højeste karakterer nogensinde?


-Det går i den rigtige retning, konstaterer han glædeligt.


Der var dog også skår i glæden ovenpå VM-sejr nummer 16 i træk. Niklas Landin sank noget så grusomt til halgulvet efter 20 minutter efter at have fået et smæld i det ene knæ.


-Det var selvfølgelig ikke så rart. Det er sådanne situationer, der nogle gange kan gå galt. Niklas virkede ikke så bekymret, så jeg håber heller ikke, at vi behøver at være det, slutter Mads Mensah.


Danmark spiller kvartfinale mod Egypten klokken 17.30 på onsdag dansk tid.


Få et samlet overblik over VM-kvartfinalerne lige her.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER