Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Landstræneren er imponeret over Mathias Gidsels første VM-kamp

10 kasser og et væld af roser får VM-debutanten Mathias Gidsel ovenpå 34-20-premieren over Bahrain.


Landstræner Nikolaj Jacobsen var selvsagt en ganske tilfreds dansk landstræner ovenpå VM-åbningssejren over Bahrain, der blev klasket med 14 mål.


Blandt de danske præstationer springer især debutanten og 21-årige Mathias Gidsel i øjnene, der gik fuldstændig uimponeret til værks, drev gæk med Bahrain-forsvaret og nettede ikke færre end 10 gange på 11 forsøg.


Det afføder naturligvis stor respekt og ros fra landstræneren.


-Ej, Mathias leverer i sin første VM-kampe nogensinde på seniorniveau, og bare sin fjerde landskamp, rigtig flot og imponerende. Jeg tror ikke, der var nogen, der havde regnet med det fra hans side, siger Nikolaj Jacobsen efter kampen til HBOLD.dk og uddyber:


-Han har gjort det rigtig godt i træningskampene mod Norge, hvor han var virkelig god.


Optakten til kampen mod Bahrain har mildest talt været kaotisk med corona-prøver: Negative eller ej …


-Det var lidt mærkeligt at køre ud til hallen og ikke vide, hvem der er klar til kamp. Vi vidste godt, vi ville få lov til at spille. Et kvarter før kampstart vidste vi, at Morten Olsen var frigivet til at spille.


Hvad betyder det, at du fik alle i kamp?


-Vi fik sparet lidt kræfter. Alle kom i gang. Det giver godt humør i truppen. Vi havde også muligheden for at få brugt alle, så er det godt. Vi er nødt til at spille på flere strenge end de tidligere slutrunder. Vi har haft en meget dominerende figur Lauge. Der er flere, der er nødt til at tage over i forhold til at erstatte ham. Det er ikke kun én, der kan gøre det.


-Vi skal bruge flere folk til at løfte den opgave. Jeg er meget tilfreds med, at spillerne igennem hele kampen holder koncentrationen. Det har været turbulent optakt med tests. Vi var alle sammen meget overrasket over, at Emil Jakobsen pludselig testede negativ. Vi vidste ikke, om der var andre, der var smittede.


I første halvleg nåede den danske GOG-bagspiller op på hele otte scoringer. Nikolaj Jacobsen har selv rekorden for flest antal scorede mål i en landskamp med 15 styks: Men det styrer han jo helt selv, siger han med et smil.


-Det styrer jeg helt selv. Det kan jeg heldigvis kontrollere. Nej, helt ærligt, jeg kigger ikke på måltavlen og ser, hvor mange mål spillerne scorer. Det holder jeg ikke øje med, griner landstræneren.


Danmark er i gang med VM: Søndag venter Congo.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER