Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Mentalcoach har hjulpet Niklas Landin hele karrieren: -Det har flyttet bjerge

En mentalcoach har i løbet af hele Niklas Landins professionelle karriere været med til at give ham de sidste procenter både på og udenfor banen, afslører han.


Det er ét stort pres at præstere på allerøverste håndboldscene konstant og hver dag med høje forventninger hele vejen rundt.


Sådan et pres kan være svært og hårdt at håndtere alene. Det har den danske stjernekeeper Niklas Landin taget konsekvensen af.


Igennem en lang årrække har Kiel-keeperen rakt ud efter en uvurderlig mentalhjælp, der har betydet rigtig meget.


-Jeg har gjort brug af en mentalcoach, der har hjulpet mig meget. Det flytter bjerge, når man får et andet blik for det. Det betyder meget at få andre og forskellige personer til at se på det end ens familiemedlemmer, som altid vil tage dit parti, siger Niklas Landin til HBOLD.dk.


-Jeg startede allerede på det, da jeg spillede i Bjerringbro-Silkeborg og har brugt det løbende i min karriere. Senest før VM i 2019.


-Det har typisk åbnet op for nogle ting, som jeg nogle gange ikke har overvejet. Andre gange har det været problemstillinger, jeg har vendt med ham, som en ikke særlig håndboldfaglig bekendt har kunnet snakke med om. Man kan bilde hjernen nogle forskellige ting ind, uden at den faktisk har oplevet det. Der har jeg udviklet mig, uddyber han.


Læs også: Niklas Landin har vundet alt men vil have mere guld: Motivationen bliver bare større og større


Den store hjælp udenfor banen mener Niklas Landin faktisk har været med til at gøre ham skarpere inden på banen.


Og helt sikkert har været medvirkende til, at han har vundet alt, hvad der er værd at vinde på klub- og landshold.


-Det er altid de små procenter, man søger. Jeg er sikker på, at det har gjort mig stærkere i visse situationer. Det har måske også gjort, at vi har vundet en kamp med et mål i sidste ende, fordi vi har haft den ekstra procent et eller andet sted, siger Landin.


Sammen med resten af det danske herrelandshold er der undervejs i den nuværende samling blevet snakket og vendt rigtig mange ting. Især om den utrolig ringe præstation holdet fyrede af under EM sidste år.


Netop den verbale kommunikation har været i højsæde, og det har styrket holder, mener Landin.


-Jeg synes, det har været fint at høre, hvad de forskellige spillere havde af input, og hvad man synes var knapt så godt i forhold til, hvad vi gjorde op mod EM sidste år.


-Vi var alle sammen pinligt berørte over, at vi ikke gik videre fra gruppen dengang. Det skal vi selvfølgelig have rettet op på, og vi er alle klar til at løbe den ekstra meget, slutter den danske keeper.


Niklas Landin fik debut på landsholdet i 2008 og har spillet for GOG, Bjerringbro-Silkeborg, Rhein-Neckar Löwen og THW Kiel.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER