Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Niklas Landin har vundet alt men vil have mere guld: -Motivationen bliver bare større og større

Selvom 32-årige Niklas Landin har vundet alt, hvad der er værd at vinde på den store, internationale håndboldscene, så er der ikke skyggen af metaltræthed at spore hos den danske stjernekeeper. Tværtimod. Mere vil have mere.


EM-, VM-, OL-, Bundesliga-, tysk pokal- og Champions League-guld.


Fuld guldplade.


Han kan kalde sig vinder af alt, men de imponerende bedrifter får ikke Niklas Landin til at sænke ambitionerne eller motivationen. Men bliver det ved med at være lige så sjovt og spændende at jagte de titler, man allerede har vundet?


Ja, understreger Landin. Mere vil simpelthen have mere, og Kiel-keeperen har ikke mærket nogen som helst tegn på metaltræthed.


-Jeg synes egentlig bare, at min motivation bliver større og større. Jo flere gange man får lov til at træde op på de fineste skamler og mærker suset, jo mere vil man gerne derop igen. Det giver sult til mere, siger Niklas Landin til HBOLD.dk og fortsætter:


-Når man først har prøvet det én gang, så vil man det igen. Sulten og motivationen er bestemt ikke væk. Jeg synes stadig, det er sjovt at spille håndbold, og min motivation for at spille er stadig stor, så hvorfor ikke søge endnu flere titler?, spørger Landin.


Hvor finder du den motivation fra?


-Når man først har prøvet det, så vil man bevise, at alle de timer man har lagt i træningslokalet også har båret frugt, så vil man det igen.


Med det seneste Champions League-guld i rækken skrev Niklas Landin sig ind i den helt særlige guldloge kun bestående af Lasse Svan og den franske supertrio Daniel Narcisse, Nikola Karabatic og Thierry Omeyer, der har vundet alle de store titler.


Den samlede sejr, ved det udsatte Final 4-stævne i Køln mellem jul og nytår, var Landins første guld i den mest prestigefyldte klubturnering. Sådan en titel var da også noget af et mesterværk at hive med ind til landsholdet, der samledes blot fire dage efter finalen.


-Det er vildt at træde ind i den loge af få spillere, der har vundet alt. Det er noget, som jeg er stolt af og også vil være stolt over, når jeg engang tænker tilbage på min håndboldkarriere.


-Og det var da rart at møde ind med landsholdet som Champions League-vinder. Det var selvfølgelig en meget afslappet ankomst, griner Landin og fortsætter:


-Vi kom ind som outsidere, og der var ikke mange, der havde den store fidus til os i finalen mod et Barcelona-hold, der ikke havde tabt i 22 kampe. Men som tidligere set ved Final-4-stævnerne, så kan der ske overraskelser, og det gik vi selvfølgelig benhårdt efter.


-Mange af vores nøglespillere leverede utrolig højt. Det var virkelig fedt at kunne bidrage til den i forvejen meget imponerende historik, som Kiel ligger inde med. Det betyder meget personligt for mig, slutter Niklas Landin, der i finalen slog den danske keeperkollega Kevin Møller.


Danmark indleder VM-titelforsvaret næste fredag mod Bahrain. Derudover er de danske håndboldherrer i indledende gruppe med Congo og Argentina.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER