Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Papirsjuskeri gav Aalborg altafgørende fordel i DM-finalen: - Vi skulle egentlig have haft hjemmebanefordelen, mener BSH-cheftræner

Hvis Bjerringbro-Silkeborg havde styr på papirerne og ikke fik frataget seks point i løbet af sæsonen, så havde de stået med den tredje DM-finale i baghånden, og det har haft en afgørende effekt, mener cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen.


Bjerringbro-Silkeborg fik ikke bare hevet seks point ud af tabelkontoen, da det i marts kom frem, at holdet i tre kampe brugte en spiller, der ikke var spilleberettiget.


Det vendte op og ned på pladserne i grundspillet, hvor Aalborg endte tre point over BSH efter 26 kampe.


Netop dén forskel viste sig at spille en meget afgørende rolle i DM-finaleserien, hvor nordjyderne i stedet for midtjyderne havde en eventuel hjemmebane i kamp tre. For øjnene af 2750 euforiske fans spillede Aalborg guldet hjem for tredje gang onsdag aften.


Læs også: Nordjysk underdrivelse af dimensioner: – Jeg har spillet en fin sæson, siger nykåret DM-vinder Magnus Saugstrup


– Selvfølgelig har det stor betydning. Vi er da dødærgerlige over, at det er en selvforskyldt administrativ fejl, der er skyld i det her. Vi skal huske på, at det egentlig var os, der skulle have haft hjemmebanen, hvis vi ikke mistede de seks point undervejs, siger Peter Bredsdorff-Larsen til HBOLD.dk.


– Det betød selvfølgelig noget for kampen. Det er vores fornemmelse, at det desværre er os, der gav Aalborg nogle fordele. Men hatten af for dem. Jeg er helt afklaret med, det var dem, der vandt. Det må man bare respektere.


Men sket er sket, og Peter Bredsdorff-Larsen vil ikke bruge det som nogen undskyldning, at det var Aalborg, der onsdag rendte med guldet.


– Vi skal ikke tude over det. Det er selvforskyldt, men derfor havde vi da gerne givet vores tilskuere den her oplevelse på vores egen hjemmebane.


Læs også: BSH-keepere flopper – Aalborg-holdet topper igen, igen, igen: DM-guld nummer tre i træk til nordjyderne


– Man skal også holde fast i, at Mikael Aggefors og Felix Claar spiller helt ekstraordinært og perfomer godt.


Fra start til slut blev de nykåret Champions League-vicemestre båret frem af en veloplagt Gigantium, der også var vidne til en ganske særlig detalje:


– Der var jo nogle bestemte ting, som ikke røg i vores retning. Det er bemærkelsesværdigt, at Aalborg slap fra kampen uden udvisninger og flere straffekast. Det gjorde nas.


– Men hele holdet er dødærgerlige over, at vi mistede hjemmebanen på grund af nogle point, fordi det var egentlig os, der blev toer i grundspillet, hvis vi havde styr på vores papirer. Det piner holdet, for vi ved godt, hvor meget det betyder at have hjemmebane, slutter BSH-træner.


Peter Bredsdorff-Larsen har stået i spidsen for BSH for sidste gang efter syv år i spidsen.


Nu skifter den erfarne cheftræner klubjobbet ud med landstrænergerningen på Færøerne.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER