Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

BSH-keepere flopper – Aalborg-holdet topper igen, igen, igen: DM-guld nummer tre i træk til nordjyderne

Aalborg leverer et ganske gyldent hattrick med DM-guld nummer tre i træk efter sejr i den tredje og altafgørende finale mod Bjerringbro-Silkeborg.


Aalborg Håndbold vs. Bjerringbro-Silkeborg: 32-27 (17-12)


HBOLD.dk dækker aftenens DM-finale intenst og har gået den tredje kamp efter i sømmene og har kåret kampens top og flop:


TOP:


Superstærke Saugstrup … hold op hvor har den mand dog bare brændt banen af i denne sæson: VM-guldvinder, stort landsholds- og internationalt gennembrud, Champions League-vicemester og nu dansk mester. Han har store aktier i Aalborgs tredje DM-guld i træk: I aftenens finale var han som altid forudseende, stjal bolde fra højre og venstre, pressede Skube til at lave angrebsfejl og maste sig bare igennem med ren, rå fysik i den anden ende … Med endnu en pragtpræstation glemmer vi, at han brændte et skud på fuldstændig tomt mål i første halvleg.


Magnus Saugstrup har spillet endnu en brandkamp. Foto: Uros Hocevar, Axel Heimken / EHF.


Aggefors rullede gardinet ned … den svenske Aalborg-keeper vandt hurtigt målmandsduellen mod sin landsmand Johan Sjöstrand, der ellers startede ud med et par store redninger: Men når Aggefors både griber BSH-spillerne ud, napper straffekast


Fantastisk fest … det perfekte punktum blev bare sat på denne sæson med finalefester uden lige: Først én gang i Aalborg, så i Silkeborg og her til aften i Aalborg igen. Nøj, hvor har tilskuerne været savnet, og de har igen, igen bevidst, hvilken enorm stemning og kulisse, de nok engang kan sætte.


DM-guld med sidegevinst … Aalborg kan ikke bare juble over endnu en dansk titel men også en plads i næste sæsons udgave af Champions League. Mon ikke Jan Larsen kan ånde en ekstra gang lettet op her til aften. Nu går det sikkert helt amok i Nordjylland.


Mere guld til Aalborg og Jan Larsen. Foto: Aalborg Håndbold.


Stillinger undervejs: 3-1, 5-5, 9-5, 10-6, 11-9, 14-10, 14-12, (17-12), 21-12, 22-15, 24-17, 27-19, 30-24, 32-27


Topscorer: Felix Claar 9 mål Aalborg Håndbold, William Bogojevic, Sebastian Skube, Jacob Lassen 5 mål Bjerringbro-Silkeborg


Dommerpar: Mads Hansen og Jesper Madsen


Tilskuere: 2750 i Jutlander Bank Arena, Gigantium


FLOP:


BSHs brændte chancer … blev for dyre og afgørende. Men det var ikke, fordi midtjyderne ikke kom frem til chancer: For det gjorde de. For mange brændte chancer faktisk typisk i en-mod-mod overfor Aggefors, der pillede og ragede afslutningerne ned efter behag. Især Nikolaj Øris og Jacob Lassen havde det svært ni afbrændere til sammen.


Hurtig afgørelse … vi fik aldrig den helt intense spænding, som de to seneste finaler var synonyme med. Til det var Aalborg i aften simpelthen for stærke og stak af sted fra 14-12 til 21-12, udnyttede koldt og kynisk BSHs næsten ni minutter lange scoringspause og afgjorde kort efter pausen sagerne. BSH blev simpelthen kørt baglæns ud af Gigantium og havde ikke meget at skyde med.


Redninger … eller mangel på samme fra gæsternes keeperhænder- og fødder. Det blev aldrig hverken Kasper Larsen eller Johan Sjöstrands aften i det nordjyske. Fik aldrig fat i nærskuddene, huggende ude bagfra eller kontraafslutningerne. Det er et must, hvis DM-guldet skal i hus og Aalborg besejres. Det blev de – heller ikke – i denne sæson. Blot fem redninger i finalen rækker ikke til guld mod Aggefors’ 13.


Forsvar uden hold i … BSH-forsvaret stod aldrig imod det enorme tryk, som Aalborg-spillerne kom blæsende med. Det burde egentlig være omvendt, når man tænker på, hvilke vanvittige dage, Aalborg har været igennem med Champions League-historieskrivning.


Læs mere på HBOLD.dk i løbet af aftenen, hvor vi bringer reaktioner fra både den vindende og tabende lejr.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER