Nikolaj Jensen

Store Viborg-stjerner storroser holdleder: -Hun ved alt

Holdleder gennem 22 år, Liss Kristensen, modtager spandevis af roser fra en tidligere og nuværende Viborg-stjerne, der hylder den levende lederlegende for hendes evner både på og udenfor banen.


”Min klub. Min by”. Ordene faldt prompte fra 66-årige Liss Kristensen, der igennem et par årtier trofast har fulgt, udviklet og hjulpet traditionsklubben Viborg HK igennem flere Champions League-titler, danske mesterskaber, tabte finale, økonomiske nedture og meget, meget mere.


Hun har taget hånd om alle spillere, der siden 2002 har været igennem Viborg-truppen, og uden at sige for at tage harpiksbøtten for fuld, så har hun haft indflydelse på alle i og omkring Danmarks mest vindende håndboldklub.


Det kan den nuværende svenske anfører, Carin Strömberg, om nogen skrive om under på:


-Jeg kender ikke nogen som hende, der har givet så meget af sin tid og præget en klub så meget. Liss tager prisen for den bedste holdleder nogensinde. Jeg tror, som har mødt hende, er enige om det, fortæller Carin Strömberg til HBOLD.dk og fortsætter:


Carin Strömberg er fortid i Viborg HK efter fem år til sommer. Foto: Erik Laursen


-Da jeg kom til Viborg som 22-årig, alene, tog hun direkte hånd om mig og gjorde, at jeg hurtigt følte Viborg som min hjemby. Det har været dejligt at have en voksen at snakke med udenfor holdet, hvor man kan blande sjov og ballade med alvorlige samtaler.


Læs også: Viborgs største stjerne udenfor banen: I medgang, modgang og 22 år har Liss altid stået på sidelinjen


-Hun er altid megaklar til kamp og spreder energi men også verdens bedste støtte, hvis man har en hård periode. Det er virkeligt inspirerende med et menneske som Liss, der bringer så meget for Viborg. Hvis jeg bliver bare halvt så sej, når jeg når Liss’ alder, så er jeg tilfreds, smiler hun.


Lange samtaler, jokes, varme og imødekommendehed er blot nogle af Liss’ kvaliteter.


Men hun har også styr på alt det praktiske udenfor bold og harpiks, som har hjulpet Carin Strömberg og hendes kæreste Alexander Morsten, der til daglig spiller i KIF Kolding.


-Da jeg kom, hjalp hun meget med det administrative som CPR-nummer, bank, lejlighed og så videre. Hun bød også min familie velkommen, som var på besøg, på hendes bedste skandinaviske sprog. Både min kæreste og jeg er vilde med Liss. Hun er altid klar for en snak og får alle til at følge se sete.


-Hun har styr på alt: Min familie, alles familier, arbejde og skoler.


Ann Grete Nørgaard har været inde omkring Viborgs førsteholdstrup tre gange i løbet af sin karriere. Den nu 37-årige venstre fløj har også om nogen mærket betydningen af at have Liss Kristensen som holdleder.


-Hun har været indbegrebet af Viborg i over 20 år. Hun har styr på alt, hvad der rører sig på gulvet og udenfor. Man ved, der er styr på tingene. Liss har prøvet alt. Hun ved, hvordan det foregår.


-Hun kender truppen og tingene bliver gjort på en ordentlig måde. Specielt da der var mange udlændinge, var hun rigtig god til at tage sig af og hjælpe dem, blive integreret både i klubben og byen og gøre os danskere opmærksom på, hvis vi skulle have hjælp til noget.


Hendes indgående kendskab til både klub, ledelse og trup gør, at der bliver lettet på andres opgaver, siger AG


Ann Grete Nørgaard jubler også over Liss. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


-Der bliver taget nogle opgaver af trænerstaben, som hun kan tage sig af. Hun har helt sikkert løst mange ting for kontoret specielt. Der har været en stor udskiftning i administrationen, de år Liss har været der.


-Når der kommer nye ind, vil hun altid være til rigtig stor hjælp, slutter Ann Grete Nørgaard.


Det er ikke kun Liss Kristensen, der er helt i top i den midtjyske trup.


Viborg HK indtager også i skrivende stund den delte førsteplads i Bambusa Kvindeligaen sammen med Odense Håndbold.


Vinderen af grundspillet får en plads i næste sæsons Champions League: Noget som Liss Kristensen håber, at holdet igen får lov til at opleve. Jeg håber, Viborg kommer til at spille Champions League igen, siger rutineret holdleder


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER