Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Landstræneren understreger midt i maveonde-kaos: -Mikkel Hansen er i bedring

Danmarks helt store stjerne, Mikkel Hansen, har været helt nede at vende med sit maveonde, men er heldigvis i bedring og kan nu snakke igen, fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen.


Det danske herrelandshold har været ramt af masser af uheld udenfor banen. Heldigvis har det ikke været til at se inde på banen, hvor samtlige fem modstandere er blevet blæst omkuld.


Blæst omkuld kan man også sige, at en snart rigtig stor del af den danske trup er blevet, efter et maveonde angiveligt har sat sig fast i truppen. Og smitter videre fra person til person og fra spiller til leder.


Én af dem, der har været hårdest ramt, er Mikkel Hansen, der ikke var med mod Japan og som har holdt sig for sig selv på hotelværelset lige siden.


Læs også: Maveonde eksploderer på det danske hold: -Vi skal tage det alvorligt, siger landstræneren


Nikolaj Jacobsen fortæller, at verdensmester Mikkel heldigvis er i bedring. Men han kan dog ikke sige noget, om den danske profil kommer i kamp mandag mod Kroatien.


-Han er da begyndt at snakke igen. Det går bedre. Men Mikkel er stadig ikke helt på toppen. Han har svært ved at få noget mad ned, siger Nikolaj Jacobsen, der kan fortælle, at der altså er tilføjet flere på sygelisten:


-Simon Hald og Mathias Gidsel er blevet væk fra en lille udflugt i dag, for de ville ikke være så langt fra toilettet. De går med noget rumlen.


Så der er kommet flere siden i går?


-Ja.


Læs også: Lasse Andersson kniber maveonde i sig: -Vi prøver at hjælpe hinanden


Har du selv været ramt?


-Jeg har det selv i en ikke så voldsom grad, som nogle af de andre spillere har. Men der florerer en masse ondt i maven og rumlen i maven lige nu hos rigtig mange, uddyber han søndag på et pressemøde.


Den rutinerede fløjspiller Ann Grete Nørgaard har været af sted sammen med det danske kvindelandshold i syv slutrunder: To gange i Danmark og Serbien, en gang i både Brasilien, Ungarn og London.


Især ved EM i 2014 i Ungarn blev holdet ramt af omgangssyge, hvor 10-12 af de danske landsholdsprofiler endte med at blive ramt.


-Det startede med, at fysserne havde det. Så var det 10-12 ud af 16, der nåede at få den her omgangssyge i et eller andet omfang. Det var op ad bakke, siger 37-årige Ann Grete Nørgaard, der først selv blev ramt et par dage efter hjemkomst.


Læs også: Sygdom spreder sig i den danske lejr: “Der florerer en masse ondt i maven og rumlen i maven lige nu hos rigtig mange”


Hun husker især ved VM i Brasilien, at maden var suveræn, mens kvaliteten i Danmark faktisk ikke var helt oppe at ringe.


-Brasilien er suverænt den slutrunde, hvor vi har fået bedst mad. Serbien var elendigt med udkogt ris og pasta, gennembanket kød med ofte mere panering end kød. Og så grøntsager fra frysepose, der var kogt i smadder.


-De arbejder ikke rigtig med at koge tingene al dente, ska vi ikke bare sige det sådan. I Danmark var har det faktisk ikke været imponerende. Maden er jo af fin standard, men det er hele tiden det samme.


-Men det er ikke, fordi der bliver “kælet” for retterne, uddyber Ann Grete Nørgaard.


Hun eller holdet gik dog aldrig sulten i seng:


Læs også: Magnus Landin ærgrer sig over uforudsete udfordringer: -Det påvirker og irriterer os


-Når standarten var så dårlig, så fandt vores lederstab altid løsninger, så vi fik ordentlig og nok mad at spise. Vores lederstab var konge og havde altid rugbrød og pålæg en mas’ med., slutter hun.


Danmark møder Kroatien mandag i den sidste mellemrundekamp, men uanset udfaldet af den kamp er danskerne klar til onsdagens kvartfinale.


Så må tiden vise, hvem der er friske og klar til at spille …


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER