Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Dansk Bundesliga-fløj mangler at blive blæst helt bagover: -Med tilskuere bliver det for alvor sjovt, udbryder Johan Hansen

Alle kampene i den tyske Bundesliga er blevet spillet uden så meget som én enkelt tilskuer hele efterårssæsonen. Johan Hansen kan ikke vente til, at hallerne rundt omkring i verdens hårdeste liga bliver fyldt og man igen bliver blæst bagover af det enorme lydinferno.


De enorme tyske håndboldhaller har stået ødet hen i corona-pandemiens skær næsten hele sidste år.


Ingen fans har fået adgang til kampene, og det har været specielt at opleve, siger Johan Hansen.


Han skiftede i sommer væk fra Bjerringbro-Silkeborg og ned syd for grænsen til Hannover-Burgdorf og den tyske Bundesliga, der på rigtig gode dage er fyldt op til randen med en håndfuld tusinde ellevilde tilskuere.


Den oplevelse har Johan Hansen stadig til gode her knap et halvt år inde i sæsonen.


-Jeg er rigtig glad for at komme til Tyskland og prøve noget nyt. Navnene på spillerne herned er lidt større end dem hjemme i den danske liga. Det er en rigtig god udfordring, og jeg havde brug for at prøve noget nyt, siger Johan Hansen på et digitalt pressemøde.


Læs også: Johan Hansen har vippet Hans ”Majestæt” af fløjpinden: -Fedt ikke kun at være med på et afbud


-Jeg har desværre ikke prøvet at spille foran en helt fyldt arena endnu. Det glæder jeg mig meget til. Så bliver Tyskland for alvor sjovt. Det kunne være sjovt at få den oplevelse en dag i stedet for kun at spille foran nogle officials, hvor man kan høre alt, hvad der bliver sagt.


-Det er ikke lige så sjovt. Det er sådan, det er. Men vi må acceptere, at situationen er sådan, verden ser ud lige nu. Jeg håber virkelig, at jeg en dag kommer til at spille foran en fyldt arena, uddyber han.


Foruden en markant anderledes hverdag i det tyske, så kan Johan Hansen tydeligt mærke forskel på, hvordan det er at spille i den danske liga kontra den tyske.


-Fysikken er helt klart den store forskel. Hvis man skal være lidt hård ved den danske liga, så er Tyskland ekstrem hård fysisk med mange tunge spillere, hvorimod den danske er der mange små og hurtige. Det bedste eksempel er vel Mathias Gidsel i øjeblikket.


Læs også: Fra hygge i Holstebro til vild VM-debut: -Det er meget surrealistisk, siger Magnus Bramming


-I Danmark bliver der løbet rigtig meget. Der er et forsvar som ikke er så aggressivt som i Tyskland, så det er helt klart fysikken og hurtigheden, der er forskellen på de to ligaer, fortsætter han.


Johan Hansen er færing, hedder rigtigt Jóhan á Plógv Hansen og er født i Thorshavn på Færøerne.


Han har tidligere optrådt for det færøske håndboldlandshold men valgte for snart otte år siden at skifte sin håndboldnationaltiet til dansk.


Selvom der går langt mellem besøgene til det kolde land langt mod nord, så mærker han stadig stor opbakning fra hjemstavnen.


-Jeg kan mærke, at der er stor opbakning fra alle. Det er ingen hemmelighed, at Færøerne ikke er så langt fremme. Derfor har de altid fulgt Danmark til slutrunderne, som er dem man holder med. Det gjorde jeg også, da jeg var barn.


Læs også: Landstræneren indrømmer: -Jeg har mange luksusproblemer i min trup


-Jeg kan også godt mærke, at jeg får rigtig mange beskeder fra folk, som følger med og støtter holdet og mig, slutter den danske højre fløj.


I de første tre VM-kampe for Danmark har Johan Hansen fået lige godt en times spilletid, hvor han på sine 11 mål kun har brændt én enkelt gang.


Danmark møder i aften Qatar i den første mellemrundekamp, der bliver fløjtet op klokken 20.30.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER