Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Uforudsigelig coronavirkelighed har været en stor mental udfordring for Henrik Møllgaard

Den barske og utilregnelige corona-virkelighed, der hersker over hele verden, har tæret uventet meget på de mentale kræfter, siger Aalborg-stjernen Henrik Møllgaard, der også har været presset på den private front.


Efter et hårdt efterår med et presset kampprogram i såvel den hjemlige liga som i Champions League, så er Henrik Møllgaard hverken træt eller brændt ud.


Fysisk står Aalborg-profilen knivskarpt. Han kunne næsten ikke stå bedre.


Den største udfordring i de seneste mange måneder har faktisk været det mentale arbejde og mindset, der hele tiden har skullet være klar på forandringer og skift i den utaknemmelige coronahverdag.


Læs også: Niklas Landin har vundet alt men vil have mere guld: Motivationen bliver bare større og større


-Det har fyldt langt mere ikke at kende dagen i morgen end at spille to kampe om ugen, som vi er vant til. Det har hele tiden været de omskiftelige situationer i forhold til corona-restriktioner, tilskuere ind og ud, der har været opslidende. Det er skideirriterende siger Henrik Møllgaard til HBOLD.dk og uddyber:


-Vi har forberedt os på kampe, der ikke blev til noget, vi har ikke vidst, hvad der ville ske, og det vil jeg faktisk sige har været langt mere strabadserende end selve kampprogrammet.


-Jeg ved godt, det for nogen selvfølgelig lyder som et luksus-problem, om vi må have 500 tilskuere eller ikke nogen. Vi kommer trods alt på arbejde, men jeg har også børn, som sendes hjem til onlineundervisning. Vi har fået flyttet fokus væk fra det, vi normalt bruger mest tid på, som er at snakke håndbold og udvikle holdet.


Henrik Møllgaard, Aalborg Håndbold og resten af sportsverdenen har brugt oceaner af tid på klæde sig på til coronapandemien med daglige coronatests og svingende restriktioner.


Det har med andre ord været et meget underligt efterår.


Nu står den rutinerede ligaprofil så og skal tage hul på sin niende landsholdsslutrunde i træk. Men det har ikke været noget problem at sætte sig mentalt op til, understreger Møllgaard.


-Jeg synes altid, at jeg har fundet en energi i at skifte i miljøerne. Jeg har mange gode venner, som jeg ikke ser så ofte, som er den del af landsholdet. Vi bruger en masse tid sammen, og så kan jeg tage hjem til klubben igen med fornyet energi, fordi vi har været en smule fra hinanden.


-Kroppen har det fint, jeg har en masse energi at komme med. Det er så fedt at mødes med landsholdet og møde drengene igen.


-Det er dog ikke business as usual for vores hold. Vi har en masse nye spillere, der skal finde sin vej i det, og som skal indlemmes i den kultur, vi har på landsholdet, slutter Henrik Møllgaard.


Lige nu er fokus rettet 100 procent på landsholdet og det forestående VM i Egypten.


Men i Møllgaards baghoved rumsterer et muligt forsømt forår med et endnu mere presset program grundet de mange aflysninger, der fandt sted i løbet af efteråret.


Den tid den sorg …


På fredag lægger Danmark fra VM-land med en kamp mod Bahrain.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER