Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Landsholdsstjerne begræder tabet af Rasmus Lauge: -Tæt på det værste der kunne ske

Ifølge Henrik Møllgaard kunne det næsten ikke blive meget værre, at det danske herrelandshold til det kommende VM er uden korsbåndsskadede Rasmus Lauge.


Vesprezm-stjernen Rasmus Lauge rendte ind i en ny, alvorlig knæskade i starten af december, der viste sig at være en korsbåndsskade.


Dermed vinkede den 29-årige stærke bagspiller farvel til to af karrierens store mål ved Final 4-stævnet i Køln og VM i Egypten.


Især for det danske herrelandshold er tabet af Lauge uerstatteligt, mener Henrik Møllgaard.


-Det er i min bog tæt på det værste, der kunne ske. Vi har snakket om det og begrædt det, og så handler det om at komme videre, siger Henrik Møllgaard til HBOLD.dk og sætter ord på, hvad Danmark nu går glip af:


-Han har været en gennemgående spiller, som har været der hele tiden. Han dækker sindssygt godt op, han kan drive kontra og skabe så meget for sine medspillere i angrebet. Han har fået en rigtig stor rolle med årene, uddyber han.


Desværre er det ikke første gang, at de danske håndboldherrer må se bort fra Rasmus Lauge til en slutrunde. Skader satte Lauge udenfor banen ved OL-triumfen i 2016 og ved VM året senere i 2017.


Derfor finder Henrik Møllgaard også en tro og et håb i, at holdet også denne gang kan klare sig uden Lauge. Nu skal landsholdet så til at se sig grundigt om efter alternativer.


Læs også: Niklas Landin har vundet alt men vil have mere guld: Motivationen bliver bare større og større


-Heldigvis har vi mange andre gode kvalitetsspillere. Vi forventer store ting af hinanden, men vi skal til at spille en smule mere anderledes. Vi vandt OL uden Lauge, hvor der var andre, der trådte til. Med Lauges skade kan det være nemmere for alvor at kaste alle brikker op i luften og så vurdere, hvad fanden vi vil.


-Jeg er sikker på, at vi får et slagkraftigt landshold. Men der er flere ting, vi lige skal have arbejdet igennem. Der er nogle ting, som ikke bare er konstante eller selvfølgeligheder, og det må vi se, hvordan vi kan løse. Det kan testkampene mod Norge give os nogle svar på, siger Møllgaard.


36-årige Henrik Møllgaard møder ind til sin niende slutrunde i træk for Danmark og jagter sin femte mesterskabsmedalje.


Hver gang den rutinerede Aalborg-stjerne møder ind med nationalmandskabet, så er det en ganske særlig og speciel følelse.


-Landsholdet er aldrig en stille form. Det er nogle helt andre spillere, end det var for 7-8 år siden, da jeg for alvor trådte ind. Der er altid nogen, der popper op og glider ud. Det er en del af energien på landsholdet, der er en flydende ting.


-Tingene er hele tiden foranderlige. Vi leverede stort i 2019, og gik helt til bunds og faldt igennem i 2020. Nu prøver vi at finde ind til kernen af, hvad vi er rigtig dygtige til. Det er spændende at få nye spillere med, som ikke har været med tidligere.


-Vi bruger en masse tid på at finde hinanden og snakke om, hvad vi forventer af hinanden på landsholdet, slutter Henrik Møllgaard.


Danmark tager hul på VM-slutrunden næste fredag, hvor Bahrain venter i den første kamp. Derefter venter Congo og Argentina, inden mellemrunden forhåbentlig også bliver med dansk deltagelse …


Som tilfældet ikke var sidste år, hvor Danmark røg ud allerede efter det indledende gruppespil ved EM i Sverige.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER