Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Danske landsholdsprofiler vil vaske pinligt EM af tavlen: -Vi vil bevise, vi er bedre

Det danske herrelandshold har ét klart mål ved VM, som er at finde tilbage til det hold, der tidligere har vundet store titler og ikke faldt igennem, som tilfældet var ved EM sidste år.


Medaljer snakker man ikke så meget om i den danske lejr forud for VM.


Selvfølgelig er potentiale til der, man kommer buldrende som forsvarende verdensmestre og rutinen er der ikke en finger at sætte på.


Men skruer man tiden bare ét år tilbage, så faldt Nikolaj Jacobsens stjernebesatte tropper dybt og tangerede det dårligste slutrunderesultat siden 2005 med en pinlig 13.-plads.


Exit allerede efter det indledende gruppespil og en afsluttende placering uhyggeligt langt fra væk medaljespillet.


Derfor vil Henrik Møllgaard først ind at bevise på banen, at Danmark stadig er et godt og velspillende landshold, inden man begynder at snakke om de rigtig sjove kampe.


-Succeskriteriet for mig er, at vi begynder at ligne os selv igen. Før kan vi ikke begynde at snakke om, hvor dygtige håndboldspillere vi egentlig er, siger Henrik Møllgaard til HBOLD.dk og fortsætter:


-Hvis vi ikke kan arbejde hårdere end de andre og ikke kan stå imod deres pres og ikke ligner det hold, vi gerne vil være, så vinder vi ingenting. Vi skal lægge alt det hårde arbejde ind i det, og så er vi også så gode, at vi er et af verdens bedste hold, uddyber Aalborg-profilen.


Læs også: Niklas Landin har vundet alt men vil have mere guld: Motivationen bliver bare større og større


Motivationen for at vaske den grimme og grumme EM-plet af, skal der ikke herske nogen tvivl om, er rigtig stor.


forhåbentligt var det ”bare” en engangsforestilling, og det har Henrik Møllgaard og co. også brugt forholdsvis meget tid på få snakket igennem og evalueret, så man er klar til at starte på en frisk.


-Det kan være, at vi blev lullet en smule i søvn over, at det gik så godt ved VM i 2019. Nu skal der arbejdes hårdt igen, for vi var rigtig sårbare sidste år og lignede ikke den udgave af os selv, vi gerne vil vise.


-Derfor har vi brugt næsten lige så meget tid på at snakke sammen som på at træne. Kvaliteten har vi selvfølgelig, men vi skal også kunne vise, at vi kan stå imod, når tingene bliver svære. Det kunne vi ikke sidste år, konstaterer Møllgaard.


Han bakkes op af holdkammerat og den danske anfører, Niklas Landin, som godt kan mærke den ekstra store sult, der lige nu rumsterer i maverne på holdet.


-Der er mange, der vil løbe den ekstra meter for, at det skal være bedre, end det vi leverede sidste år. Vi var alle sammen pinligt berørte over, at vi ikke gik videre fra gruppen ved EM. Det skal vi selvfølgelig have rettet op på, siger Landin.


-Vi vil gerne vise noget andet. Det er aldrig sjovt at fejle i ens mål. Vores mål var klart at gå videre fra gruppen. Vi følte selv, at vi kunne levere bedre, så det vil vi gerne bevise, slutter Niklas Landin.


Danmark vandt den første VM-testkamp mod Norge med cifrene 31-28. Lørdag hedder modstanderen igen Norge,, når de sidste forberedelser laves inden VM-start fredag mod Bahrain.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER