Nikolaj Jensen

Sådan så Jesper Jensens trænerfremtid ud, hvis han helt selv kunne bestemme

Hvis Jesper Jensen i den urealistisk perfekte verden helt selv kunne bestemme, hvordan hans trænerfremtid så ud, så var han ikke det mindste i tvivl:


– Hvis der var tid nok, så havde jeg fortsat både som landstræner og Team Esbjerg-træner i mange år endnu, siger Jesper Jensen til HBOLD.dk og fortsætter:


– Men der er ikke tid nok. Nu har jeg gået på mange kompromisser med familien det sidste år. Det skulle også have en ende på et tidspunkt. Nu prøver vi det her: Forhåbentligvis kan vi sidde om fem år og tænke, at det var det rigtige, vi gjorde: Hvis ikke, så har vi som minimum prøvet.


– Nu har du landet din fremtid både som klub- og landstræner – hvordan er det?


– Underligt … Ambivalent: Det er jo en kæmpeglæde med landsholdet og virkelig trist med Esbjerg, som betyder enormt meget for mig. Det gør mig ked af at stoppe. Familien betyder meget for mig, og vi har haft for travlt i lang tid, selvom det går skidegodt, og vi overhovedet ikke er bekymret.


– Nu er vi nødt til at prioritere, selvom det har været sjovt indtil nu. Vi er forpligtet på at prøve noget andet. Jeg er bare sindssygt glad for at få lov til at komme videre med landsholdet, som er et megafedt projekt, som vi slet ikke er færdige med endnu. Jeg havde svært ved at sie begge dele fra. Det endte med Team Esbjerg, og til sommeren 2024 vil jeg have været der i syv år.


– Processen har virket meget lang – hvordan har det været for dig?


– Det er altid nemmere bare at få det gjort hurtigt, men vi har været enormt omhyggeligt: Både Team Esbjerg, mig selv, min familie og kvindelandsholdet har fortjent, at vi har været seriøse med det. Vi har vendt enhver sten og kigget på alle muligheder og konstellationer.


– Vi har gjort et kæmpestykke arbejde for at være sikre på, at det var det rigtige for spillerne. Vi er landet i en god beslutning, selvom andre har ment, at det har taget for lang tid, og hvad det ellers har været. Jeg har det bare sådan, at det ville være useriøst at tage en beslutning ud fra at gøre det hurtige og gøre alle andre tilfredse.


– Har du nogensinde været nervøs for, at I ikke har kunnet mødes?


– Nej, ikke som udgangspunkt. Alle parter har tilkendegivet, at de har været interesseret i at fortsætte samarbejdet, Team Esbjerg, Dansk Håndbold Forbund og jeg. Men på et tidspunkt skal man også prøve noget andet. Dér sagde vi, at nu er det tid:


– Det kostede desværre Team Esbjerg, og det er jeg ked af. Sådan er det, slutter Jesper Jensen.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER