Nikolaj Jensen

Vild, vildere, Lauge: - Rasmus Lauge genopstod fra de døde, jubler ekspert

Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer til de danske spillere efter finalesejren på fem mål over Frankrig.

Danmark vs. Frankrig: 34-29 (16-15)

Stillinger undervejs: 3-0, 5-2, 7-4, 12-7, 13-10, 14-12, 15-13, (16-15), 19-17, 21-20, 27-24, 29-26, 31-27, (34-29)

Karakterer:

12 – Simon Pytlick: Han blev Danmarks omdrejningspunkt angrebsmæssigt, da spillet gik i stå og flowet udeblev: Giv bolden til Pytlick og man er sikker på, at der sker noget. Han har taget så meget ansvar sammen med Gidsel, og så er det jo godt, at han aldrig løber tør for kræfter. Seks mål i første halvleg og han fortsatte jo bare efter pausen. Endnu en toppræstation fra Danmarks kommende styrmand.

12 – Rasmus Lauge: Hvilken gudepræstation: Han genopstod fra de døde i dag – og hvilken timing! Han fyrede vel sit livs landskamp af sted efter at været kommet ind efter pausen: Alt hvad han rørte ved betød mål, mål og flere mål: 10 mål! Defensivt var det en stor gevinst, at Lauge allerede efter bare en håndfuld minutter fik minutter, og hovedoverskriften for Lauge er fysik, fysik, fysik!

12 – Nikolaj Jacobsen: Jeg er uden ord! Han har skrevet det danske herrelandshold ind i historiebøgerne for evigt og altid. Mesterens mester, verdens bedste træner: Hold nu håndboldfest, hvor er det her stort. Der er blevet spillet noget angrebshåndbold, der er helt udenfor rækkevidde: Som han selv siger “vi har sgu spillet noget rigtig god håndbold”.

10 – Mads Mensah: Det er ikke meget, vi har set til Mensah i angrebet under dette VM: Til det har Hansen, Gidsel og Pytlick været for dominerende. Det var Hansen ikke i aften, og hvad gør Nikolaj Jacobsen så? Han smider selvfølgelig sin højre hånd ind for at klare ærterne. Bankede to missiler op i toppen af målet og tog toppen af de problemer, som var ved at opstå.

10 – Mathias Gidsel: Fik hurtigt slået sig fast i toppen af VMs topscorerliste med sin første og 54. scoring i turneringen i det 2. minut: Sådan skal det gøres. (For) meget kom til at hænge på Gidsels skuldre i første halvleg, hvor Mikkel Hansen ikke trak nok opmærksomhed og ansvar til sig: Det franske forsvar havde forberedt sig eksemplarisk på Gidsels hurtige fintespil, derfor var det også helt fantastisk, hvordan han begynder at hugge dem ind udefra.

10 – Kevin Møller: Kom ind helt kold fra bænken for at afløse Landin, der ikke fik fat i meget. Det gjorde Kevin Møller til gengæld. Han fik stabiliseret spillet inde ved stængerne, og det gav en tiltrængt ro til de andre forsvarsspillere.

7 – Magnus Saugstrup: Af og til er det også bare at lette på hatten for franskmændene, der altså også godt kan finde ud af at kaste og gribe: Saugstrup fik sin opgave for mod nogle af fagets absolut bedste: Havde en afbrænder på en chance, han bare aldrig må brænde. Kæmpede røven ud af bukserne. Blev trykket for fladt i perioder og det gavnede absolut ikke Landins arbejdsbetingelser.

7 – Henrik Møllgaard: En overlegen start på forsvarsspillet der formåede at gøre Karabatic og Co. ganske nervøse og fortvivlede. Det forplantede sig og skabte store og gunstige muligheder for flere femmålsføringer til Danmark: Men som kampen skred mere og mere frem vaklede forsvaret og usikkerheden bredte sig desværre for meget.

7 – Magnus Landin: Fik anden halvleg og fik til opgave at stoppe måske verdens bedste håndboldspiller lige nu Dika Mem. Han udrettede et forsvarsmæssigt kæmpestort stykke arbejde.

7 – Niklas Landin: Han satte sig ind i hovederne på de franske stjerner lige fra kampens første fløjt: Særligt Nikola Karabatic lignede ikke en, der synes, det var særlig sjovt at skyde på verdens bedste Landin. Tog et straffekast fra selvsikre Mahe og var igen sikkerheden selv på nærskuddene, hvor han havde flere store redninger på åbne chancer. Snuppede et straffekast til sidst bare lige for at toppe det hele.

7 – Niclas Kirkeløkke: Ud af ingenting kværnede Kirkeløkke fra distancen – ikke bare én men hele to gange i træk. Det var en tiltrængt variation i det danske angrebsspil på et tidspunkt, hvor flowet i den grad var til stede. Og det er dét, han kan: Det uforudsigelige der lige pludselig kan splitte et helt forsvar ad.

4 – Emil Jakobsen: Havde store forsvarsmæssige udfordringer i første halvleg, hvor han kom på overarbejde flere gange. Han ragede en udvisning til sig og kom til at stå for meget inde i feltet på de franske angreb. Skød sin ene chance.

02 – Mikkel Hansen: En sjælden nølen og tøven præstation for Hansen – og så i en VM-finale: Det ligner ham ikke i en ellers stor finale. Han løsnede ikke ét skud i hele første halvleg, og det siger jo det hele: Det er ikke til at vide, om han havde ondt i skulderen eller bare ikke fandt chancerne rimelige, men jeg kunne godt have tænkt mig, at Hansen løsnede sit missil et par eller fem gange. Kom først på måltavlen på straffekast efter 37 minutter …

UB – Johan Hansen: Fik én chance i anden halvleg men misbrugte stort: Fik ellers ikke meget at arbejde med. Ikke nok aktioner til bedømmelse.

UB – Lukas Jørgensen: Kom ikke på banen.

UB – Jacob Holm: Kom ikke på banen.

Oversiddere: Hans Lindberg og Michael Damgaard