Michael Ehrhorn

Stor ændring kan være på vej i international håndbold

Fremover kan trænerne få mulighed for at udfordre dommerne i kampe, hvor man har video til rådighed. Det har toppen af Det Europæiske Håndboldforbund givet grønt lys for, og det kan måske blive prøvet af ved Final 4.


I forbindelse med finaleweekenden ved VM har toppen af Det Europæiske Håndboldforbund været samlet til møde i Sverige. Har har man vendt flere potentielle tiltag, der kan være på vej i håndboldens verden, og særligt en ting kan blive markant i fremtiden.


EHF-toppen har givet grønt lys for, at der i fremtiden skal laves en såkaldt “coach-challenge”. Det betyder konkret, at trænere i kampe med video til rådighed for mulighed for at udfordre dommerbeslutninger.


En gang pr. kamp skal en træner kunne lave en challenge mod en dommerkendelse, og så SKAL dommerne ud og se video igennem. Her kan dommerne så vælge at beholde eller omstøde deres oprindelige beslutning.


Efter grønt lys hos EHF skal ændringen nu behandles af teknisk dommerkomité og konkurrencekommission på deres møder den 23.-24. februar og præsenteres for de respektive udvalg og bestyrelser, når de mødes i midten af marts.


Hvis der gives endeligt grønt lys, kan det nye tiltag komme i spil ved Final 4 i foråret, skriver EHF på sin hjemmeside.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER