Nikolaj Jensen

Ekspert lægger hovedet på blokken i karakterbog: - Det bedste danske herrelandshold nogensinde

Danmark er for tredje VM klar til finalen efter en sejr over Spanien. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer til de danske spillere.

Danmark vs. Spanien: 26-23 (15-10)

Stillinger undervejs: 2-0, 3-3, 7-4, 9-7, 11-7, 11-10, (15-10), 16-12, 20-15, 20-19, 22-20, 25-20, (26-23)

Karakterer:

12 – Nikolaj Jacobsen: Han har gjort det igen: Ført Danmark til den tredje VM-finale i træk, og han står nu med en gylden mulighed for at skrive de danske håndboldherrer ind i historiebøgerne for evigt og altid: Men selvom gulddrømmen skulle glippe på søndag, så har han stadig ført dansk herrehåndbold til et sted, hvor det aldrig før har været. Han spiller gerne rigtig smalt, men som han siger, han bruger de spillere, der skal til for at vinde, og så er han egentlig fløjtende ligeglad med, om han bruger 7, 10 eller 14 spillere til det. Han har formået at rykke det her landshold til at være det bedste af sin slags – jeg er ikke bange for at sige som det bedste nogensinde. Det bliver ikke mere komplet, og derfor går hans karakter i dag over skalaen.

12 – Magnus Saugstrup: Sendte Danmarks to første mål i netmaskerne: Han var en levende skraldespand, som både Gidsel, Hansen og Pytlick tyede til: Der sad en magnet i hånden på Saugstrup, der sugede alt til sig. Og i den anden ende gjorde han sig gældende og afgørende på samme overbevisende måde med sin enorme fysik. Han spillede med musklerne, og det var ikke noget, spanierne brød sig særligt meget om.

12 – Henrik Møllgaard: Hvilket overskud og hvilken intensitet han bragte ind i det danske forsvarsspil fra start: Livet var absolut ikke særlig nemt for spanierne, der fik sin sag for med overhovedet at komme til kvalificerede afslutninger: Sten- og bentonhårdt forsvarsarbejde fra Møllen! Det har været et verdenklasseforsvar, som Møllgaard sammen med primært Saugstrup har fået stablet på benene – noget nær det bedste i lang, lang, tid.

12 – Niklas Landin: Den levende mur: Gracias! Han er jo et sandt målmonster på især nærskuddene, hvor han bare pillede alt, hvad der kom i nærheden af ham: Han tog også både skulderparti, ører, hårstrå og tånegle i brug, og det skal til, når modstanderen hedder Spanien og keeperkonkurrenten i den anden ende hedder Perez de Vargas. 10 redninger og 53 procent i første halvleg.

12 – Simon Pytlick: Jeg er helt vild med hans håndboldfilosofi. Han er bedøvende ligeglad med, hvad der står på måltavlen, hvor mange mål hans hold er foran eller bagud med, og hvad han end har præsteret indtil i kampene: Han fortsætter bare som en anden Duracell-kanin: Fire mål på otte afslutninger i første omgang vidner om en spiller, der gerne tage ansvar, når det brænder allermest på. Det kan godt være, han laver sine fejl og brænder sine skud, men han bliver bare ved og ved og ved.

10 – Mathias Gidsel: Bare to mål fra Gidsels hånd fra første halvleg og tre i alt – det var et sjældent syn under dette VM, hvor han gerne har flirtet med de 8-9-10 mål: Han kompenserede dog de ”manglende mål” med flere guddommelige assists blandt andet den pivfrække kig-væk-aflevering, som sendte de spanske forsvarsprofiler ud efter tortillas … Han var med til at løse de forskellige angrebsproblemstillinger, som var det barnemad.

10 – Mikkel Hansen: En pragtpræstation og særdeles fremragende start på kampen hvor han gør alt det, han plejer med at få den her sport til at se så legende let ud. Der kom et lille dyk midtvejs i første halvleg, hvor landstræneren var lige ved at lave udskiftninger, men så laver Hansen lige en genialitet eller to i træk, som gør, at det hele bare kan være lige meget, og så blev 10-11 til en pauseføring på 10-15. Brændte to straffekast som han ellers plejer at være kølig nok til at få i kassen.

10 – Magnus Landin: Uha, hvor han bare brænder banen af: Han giver sig selv 500 procent, og så kan det godt være, han ikke holder en hel halvleg, men man skal ikke være i tvivl om, at han giver alt,  hvad han har, når han først er på banen. Han var gerne helt oppe i hovederne og tog initiativ på de spanske stjerner, der bare blev mere og mere frustreret, som kampen skred frem.

4 – Niclas Kirkeløkke: Det fungerer bare sublimt med Kirkeløkke som forsvarsafløser for Gidsel: Men det er tydeligt at se, at han altså ikke normalt huserer på højre fløj-positionen i angrebet: Det er ikke første gang, at han bare banker bolden af sted, når han først får chancen: Men den går bare absolut ikke mod Vargas: Der skal noget mere koldblodighed til.

02 – Emil Jakobsen: Fik anden halvleg og han havde sine problemer mod Vargas, hvor han på et kritisk tidspunkt skød bolden et par meter helt ved siden af mål: Men han tog revanche skuddet efter og fik plaffet den i kassen – brændte så igen lige efter: Ikke nogen nem kamp for den ellers træfsikre venstre fløj. Han virkede nervøs.

UB – Rasmus Lauge: Fik minutter kort efter pausen men ikke noget i angrebet: Han stod for en meget vigtig forsvarsaktion, som vendte bolden til Danmark på et meget kritisk tidspunkt. Ikke nok spilletid til bedømmelse.

UB – Mads Mensah: Ikke nok spilletid til bedømmelse.

UB – Johan Hansen: Ikke nok spilletid til bedømmelse.

UB – Kevin Møller: Kom ind på et straffekast men fik ikke færden af bolden. For få aktioner til bedømmelse.

UB – Lukas Jørgensen: Kom ind de sidste minutter men ikke nok aktioner til bedømmelse.

UB – Simon Hald: Fik hakket et mål i kassen men for få aktioner til bedømmelse.

UB – Jacob Holm: Kom ikke på banen.

Oversiddere: Hans Lindberg og Michael Damgaard