Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Ekspert blæst bagover af dansker - igen: - Uanset hvad han rører ved, bliver det til (guld) mål

Danmark forvandlede Ungarn til gullasch og er uden de mindste problemer klar til fredagens VM-semifinale. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer til de danske spillere.


Danmark vs. Ungarn: 40-23 (21-12)


Stillinger undervejs: 3-0, 4-3, 8-4, 11-7, 14-9, 17-11, (21-12), 26-13, 28-15, 30-16, 31-20, 36-22, (40-23)


Karakterer:


12 – Nikolaj Jacobsen: Perfekt og et fuldstændig vanvittigt resultat: Der er ikke så meget mere at sige om denne præstation: Hvilken overlegen måde at krølle ungarerne fuldstændig sammen, de fik jo ikke en eneste chance. Fra første til sidste fløjt var Jacobsens tropper i komplet kontrol og føringen voksede sig hurtigt til de tocifrede antal scoringer. Fik skiftet rigtig godt ud, da sejren reelt var i hus.


12 – Mathias Gidsel: Det er lige meget, hvad han rører ved, så bliver det til (guld) mål. Han er jo et målmonster uden sammenligning. Han er ikke meget for at brænde, når han først har bolden i hænderne, gudskelov for det! Han kører med klatten og gør, som han plejer: Konstant og evigt målfarlig: Ni mål (IGEN, IGEN, IGEN) i dag: Der er snart ikke flere superlativer at smække efter Gidsel!


12 – Magnus Saugstrup: Der var momenter, hvor Saugstrup var for tøvende i sit forsvarsspil og kom til at bakke alt for meget på de ungarske profiler: Men han fik hurtigt rettet op efter en skæv start, og så satte han ellers den danske forsvarsmur snor lige. Han fik pakket især Banhidi helt sammen, og det kræver altså sine forsvarskompetencer. Og dem har Saugstrup om nogen! Fik fyraften efter 50 minutters benhård kamp.


12 – Henrik Møllgaard: Den danske forsvarsbjørn åd jo de ungarske spillere – og Møllen nød ganske godt af tag selv-retterne: Om det så var at danse rundt om Banhidi-bjørnen, snuppe et Lekai-skud i paraden eller spolere et ellers veltilrettelagt angreb ad, så var Møllgaard til tjeneste. Denne kamp har uden tvivl kostet på kræfterne, men sådan skal det også være.


12 – Niklas Landin: Niklas Landin spiller jo aldrig, eller meget sjældent, dårligt i de store, historiske kampe: Denne VM-kvartfinale var absolut ingen undtagelse: Han var jo her, der og alle vegne, den danske sprællemand: Han trængte sig hurtigt ind i hovederne på de ungarske spillere overalt på banen. Hvis defensiven engang imellem kunne finde på at svigte, så stod Landin der bare og samlede op: Hvilken tryghed og hvilken klasse.


12 – Simon Pytlick: Han skaber så meget liv og plads i angrebet, uanset om det er højre eller venstre side, og det nyder både Mikkel Hansen og Mathias Gidsel rigtig godt af. Men der skal heller ikke herske nogen tvivl om, at lige så snart han ser den mindste millimeters åbning i defensiven, så springer han alt, hvad rammer og tøj kan holde.


10 – Magnus Landin: Fik anden halvleg og udfyldte atter sin rolle fortrinligt uden de store fejl og mangler. Han er ikke den spiller, man lægger mest mærke til, men han laver altså mange ting i det skjulte, som man ikke lige ser.


10 – Mikkel Hansen: Akkuratessens mester: Landskamp nummer 250 for magiske Mikkel – og det er en, vi kommer til at huske i mange, mange år: Han får bare håndbold til at se så nemt ud, når man med én aflevering bare splitter Tele2Arena totalt ad og får de ungarske forsvarskæmper til ligne ét stort spørgsmålstegn. Vi så dog noget så sjældent som tre afbrændere i træk fra Hansens hånd …


7 – Niclas Kirkeløkke: Starter gerne som forsvarsback for at spare Gidsel, der til gengæld kommer som skudt ud af en kanon, når først bolden er erobret: Hans enorme fysik heler lige den danske defensiv, og det er igen med til at styrke det hurtige spil fremad i banen.


7 – Emil Jakobsen: Mr. 100 procent: Mr. Springgymnast. Mr. Kontra … Hvor lang tid har du? Det er simpelthen den største nydelse at se på Jakobsens elegante spil: Ikke bare angrebsmæssigt men også nede i forsvaret er han begyndt at være en ekstrastor gevinst for herrelandsholdet: Han er blevet dejligt forudseende, og det skaber altså flere kontrachancer.


7 – Jacob Holm: Fik spilletid da den danske føring sneg sig op på, nå ja, 15 mål: Han spillede dejlig frigjort og uden hæmninger, selvom det kan være svært at komme på disse præmisser. Hans hurtige og rappe fødder voldte Lekai og Co. alt for alvorlige problemer.


7 – Mads Mensah: Kom ind og fik hovedroller i begge ender: Han tager gerne imod alle de roller, han bliver tilbudt og løser dem på bedste vis. Havde sit hyr med at komme rigtig rundt om de ungarske strege, og et par gange blev det for meget.


7 – Kevin Møller: Fik fornøjelsen af at afværge ikke bare ét men hele to ungarske straffekast. Fik de sidste 10 minutter og fortsatte nogenlunde fra, hvor Landin slap: Han står helt roligt og cool mellem stængerne.


4 – Simon Hald: Fik pakket forsvarsspillet godt sammen i flere situationer, da sejren var i hus og koncentrationen godt kunne risikere at ryge: Det gør den aldrig for arbejdshesten, Hald!


UB – Johan Hansen: Ikke nok aktioner til bedømmelse.


UB – Rasmus Lauge: Ikke nok aktioner til bedømmelse.


UB – Lukas Jørgensen: Ikke nok aktioner til bedømmelse.


UB – Michael Damgaard: Ikke nok aktioner til bedømmelse.


Oversiddere: Hans Lindberg og Mads Hoxer


Det indledende gruppespil:


Danmark vs. Belgien: 43-28

Danmark vs. Bahrain: 36-21

Danmark vs. Tunesien: 34-21


Mellemrunden:


Danmark vs. Kroatien: 32-32

Danmark vs. USA:
33-24

Danmark vs. Egypten: 30-25


Kvartfinale: Onsdag den 25. januar


Semifinale: Fredag den 27. januar


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER