Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Fænomenal forsvarsfight: - Dynamisk danskerduo topper karakterskalaen, roser ekspert

Danmark napper førstepladsen i mellemrunden efter sejr over Egypten, hvorfor Ungarn venter i onsdagens kvartfinale. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer til de danske spillere.


Danmark vs. Egypten: 30-25 (17-12)


Stillinger undervejs: 3-1, 6-2, 9-3, 12-6, 15-7, 15-11, (17-12), 19-14, 22-14, 28-21


Karakterer:


12 – Magnus Saugstrup: Kompakthed var hovedoverskriften på Saugstrups forsvarsfødder særligt i første halvleg, hvilket efterlod egypterne i mere og mere rådvildhed. Den sikkerhed og det niveau, han lagde for dagen, gav så meget energi og udstråling videre til holdkammeraterne: Det giver selvtillid ikke bare til ham ved siden af men også Niklas Landin i målet. Han formåede bare at lukke det egyptiske overtal gang på gang, og det frustrerede dem tydeligt.


12 – Henrik Møllgaard: En rigtig sublim forsvarsindsats af generalen: En af de bedste meget længe. Han var hurtig oppe forbi tremeteren for at suge så meget fart ud af egypternes spil som overhovedet muligt. Det lykkedes han ganske godt med: De hurtige skift i midter-sektionen med særligt Saugstrup sad også mere i skabet end tidligere, og det skabte godt betingelser for de danske backs. Det er sjældent, vi hylder en sand forsvarsfight – det er på sin plads i aften. Bekymrende var dog, at han vred rundt og ikke så banen igen – lad det ikke være noget alvorligt!


12 – Niklas Landin: Anføreren tog sit ansvar på sig fra første sekund og viste vejen. Sneg sig op på en håndfuld redninger allerede efter det første kvarter, og det beviste hans overlegenhed: Tog sig af et straffekast og viste bare stor sikkerhed mellem stængerne. Det tegner bare rigtig godt frem mod de kommende knald eller fald-kampe, hvor dansk succes er lig med gerne tocifrede redninger fra Landin i alle kampe. 14 redninger i denne kamp – det siger det hele.


12 – Nikolaj Jacobsen: Landstræneren må uden tvivl forlade denne mellemrunde med ro i maven efter aldrig rigtig at have været i alvorlige problemer. Et dansk hold i cruise control. Koncentrationen dalede en anelse særligt offensivt efter pausen, men det gør absolut ikke noget, når forsvaret stod så sammentømret, som det gjorde.


12 – Simon Pytlick: Han fik sig et par eller tre flagrende egyptiske hænder banket lige i smasken, og her var det nok, at de fleste ”normale” mennesker ville trække sig fra næste angrebsaktion: Men så er det godt, at Pytlick ikke er som de fleste men én af de få: For er der noget, han ikke gør, så er det at stoppe op og tage den med ro: Han fortsætter bare ufortrødent og tager gerne imod den næste øretæve. Han var endnu engang en stor oplevelse at følge. Ni mål mod Kroatien.


10 – Magnus Landin: God fysik som altid på den back, han bliver sat til at dække: Han befandt sig ganske godt i den mere offensive forsvarsformation, som blev skabt ved, at de danske spillere langsomt men sikkert trådte flere skridt frem, jo længere de egyptiske angreb blev.


10 – Mathias Gidsel: Der sneg sig et par fejl ind hist og her med nogle indspil, der ikke helt ville, som Gidsels venstrearm ville. Men det var ikke graverende eller særligt bekymrende. Så viste han, at han altså også er andet end bare gennembrud og finurlige finter: Gidsel kan altså godt lide at trykke langskuddene af fra en 10-11 meter, selvom han ikke har verdens hårdeste skud. Og det er en dimension i hans spil, som bare gør ham endnu mere komplet.


10 – Mikkel Hansen: Angrebsmaestroen slog til igen: Man kan ikke andet end at elske og nyde det, Hansen sender af sted fra højrehandsken: Guds handske til håndboldsporten. Hvilket timing han evner at smide boldene rundt i lokalet med, og det fanger bare (næsten) hver gang modstanderens forsvar på det forkerte ben, og så er det overstået.


7 – Niclas Kirkeløkke: For bare 48 timer siden anede den danske højre back ikke, at han ville stå på banen med den rød hvide-landsholdsdragt over hovedet: Ikke desto mindre trådte han ind til sine første VM-minutter efter godt 20 minutter: Han skulle dog liiiige finde sig til rette – med rette: Ragede en klodset udvisning til sig.


7 – Emil Jakobsen: Stod for en fremragende opbakning fremtvang en soleklar angrebsfejl: Det er et lag, som Flensborg-fløjen begynder at ligge på sit i forvejen høje niveau. Brændte en kæmpestor direktør men gjorde det okay igen ved at score på sine to andre forsøg.


4 – Rasmus Lauge: Indskiftede Lauge blev klappet og hujet på banen efter godt et kvarter, hvor han blev sendt ind i et dansk overtal med Hansen og Gidsel: Normalt guf for Lauge men helt naturligt skulle han lige spille sig ind og varm: Prøvede med et skud i paraden, men alle de sekunder og minutter, han fik, var en vældig fin investering til senere i turneringen, hvor Danmark helt sikkert får mere brug for Lauges kvaliteter.


4 – Mads Mensah: Brandslukkeren gav pause til dem, der nu trængte uden man overhovedet kunne mærke, at de blev skiftet ud. Mensah bidrager med et tårnhøjt niveau, uanset hvor på banen han bliver smidt hen.


4 – Johan Hansen: Enemand på højrefløjen. Ikke meget vi så til ham andet end den kontrachance, han smed i kassen til 1-0. Blev også ramt af, at Kirkeløkke i angrebet tog sig af fløjen, mens Gidsel så kunne tage den mere med ro i forsvaret.


UB – Kevin Møller: Kom ikke på banen.


UB – Lukas Jørgensen: Ind efter 37 minutter i fraværet af udviste Saugstrup.


UB – Michael Damgaard: Kom ikke på banen.


UB – Simon Hald: Blev kastet ind da Møllgaard så ud til at vride rundt på den fod, der har voldt ham store og smertelige problemer. Ikke nok aktioner til bedømmelse.


UB – Jacob Holm: Kom ikke på banen.


Oversiddere: Hans Lindberg og Mads Hoxer


Det indledende gruppespil:


Danmark vs. Belgien: 43-28

Danmark vs. Bahrain: 36-21

Danmark vs. Tunesien: 34-21


Mellemrunden:


Danmark vs. Kroatien: 32-32

Danmark vs. USA:
33-24

Danmark vs. Egypten:


Kvartfinale:


Onsdag den 25. januar mod Ungarn


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER