Nikolaj Jensen

Veteran dumper - fremtidens stjerne topper: - Mærkelig, mærkelig landskamp, siger ekspert

Hvad der skulle have været en dansk målfest, endte med at blive noget af en ordentlig fuser. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer til de danske spillere ovenpå sejren over USA.

Danmark vs. USA: 33-24 (18-10)

Stillinger undervejs: 0-1, 3-1, 8-4, 12-6, 13-9, (18-10), 20-13, 22-16, 25-16, 26-18, 30-23, (33-24)

Karakterer:

12 – Lukas Jørgensen: Waow – bare waow: Han har virkelig imponeret mig. Er sikkerheden selv i sine afslutninger, og det er nogle gange et element, jeg har savnet i det danske stregspil. Der er blevet brændt for meget, men det er tilsyneladende ikke noget, GOG-profilen gør sig særligt meget i. Han er også gerne den første mand fremme i kontrafasen, og det styrker virkelig det hurtige spil fremad i banen. Otte mål og fortjent kåret som kampens spiller.

12 – Kevin Møller: Nærskuddets mester: En ganske glimrende kamp fra Møller, der afviste flere store chancer fra amerikanerne både fra fløjene, stregene og alt det midt imellem. Jeg kunne godt have tænkt mig, at han havde fået fingrene på flere afslutninger, men det er svært at være helt utilfreds over 10 indkasserede mål i første halvleg og i anden halvleg fortsatte han med at levere varen.

10 – Mathias Gidsel: Blev sat ind i en undertalssituation og skulle bare bruge én rullefinte på at snøre hele det amerikanske forsvar. Da Hoxer ikke slog til i anden halvleg kom Gidsel på banen til nærmest stående klapsalver fra det danske publikum i Malmø, og med det samme blev der pisket den nødvendige fart ind i kontraspillet. Fik sendt fire mål i kassen på de 20 minutter, han fik.

10 – Michael Damgaard: Var et stort aktiv i første halvleg og holdt ganske højt niveau. Han nød godt af ansvaret og minutterne: Han lavede et par fejl, men han ryster dem hurtigere af sig, end han laver dem, og derfor er han hurtigt videre: Det beviste han med fem assists og tre mål i første omgang.

10 – Magnus Landin: Blev sendt frem i en mere offensiv 5-1-formation, da den klassisk stationære formation ikke ligefrem sprudlede. Det fungerede noget bedre, men han hang et par gange for meget. den offensive ende fik Landin også vist sin mere frigjorte side med en lobbold. Sendte alle sine chancer i mål, og det var dejligt at se: Seks på seks! Det kan ikke gøres bedre.

7 – Simon Hald: Kæmpede fint i forsvaret og lod ikke amerikanerne komme til alt for meget inde i midtzonen, og det var ganske positivt.

7 – Jacob Holm: Det var tydeligt en svær start for Holm, der fik spilletiden og dirigentrollen fra start: Det hang ikke rigtigt sammen, og det gav til tider en lidt mærkelig fornemmelse.

4 – Henrik Møllgaard: Startede defensivt rigtig fint sammen med Simon Hald: Gode gamle Møllgaard fik sat prop i tingene, men der var et par gange, Afstanden mellem ham og særligt Hoxer var ikke afstemt, og det skabte store huller og chancer til amerikanerne, der gjorde en ganske fin figur.

4 – Nikolaj Jacobsen: Det danske spil fandt aldrig sit flow og hurtighed overfor et godt indstillet amerikansk spil. Han fik flere gange vist sin store skuffelse, slog ud med armene og var absolut ikke tilfreds hele vejen igennem. Det var meningen, at de helt store kanoner skulle spares, men landstræneren fik simpelthen nok, da særligt angrebsspillet ikke spillede på det høje niveau, som har været kendetegnet i lang tid.

4 – Mads Mensah: Kom ind efter 40 minutter, da angrebsspillet ganske enkelt gik i stå i anden halvleg. Han fik skudt hul på målscoringen endeligt. Jeg savner endnu engang, at han svinger kanonen og bare fyrer missillet af sted, for så er der ingen, som har en chance for at gøre noget som helst ved det.

4 – Johan Hansen: Meldte sig også ind i koret af brændte afslutninger – og det var altså ikke, fordi han blev synderligt presset: Det var bare manglende skarphed og koncentration. Ellers var det ikke meget, vi så til Hansen.

02 – Mads Hoxer: Fik sin helt store eksamen i dag men bestod ikke. Han kæmpede men forgæves. Det er også et voldsomt pres, der pludselig hviler på skuldrene af den unge Aalborg-spiller i en kamp, hvor vi alle sammen forventer, at Danmark vinder med plus 20 og ikke har de mindste problemer. Men det er ikke altid lige sådan. Det var meningen, at han skulle have fuld plade på spilletiden, men de angrebsmæssige problemer satte ham på porten i anden halvleg.

00 – Hans Lindberg: Det var for sjusket og slet ikke Lindberg-stilen: Bankede sit første kontra-rate ind, men brændte både straffekast og to helt frie chancer. Det er bare ikke godt nok. Blev også taget ud efter 42 minutter, da landstræneren havde fået nok. Misbrugte tre chancer og fik bare to i kassen.

UB – Mikkel Hansen: Brændte noget overraskende sit straffekast. Ikke nok aktioner til bedømmelse.

UB – Emil Jakobsen: Kom ind som straffekastskytte efter både Mikkel Hansen og Hans Lindberg skamligt brændte sine forsøg. Der var dog ingen slinger i valsen for den elegante Flensborg-fløj, der kvitterede begge sine chancer til mål.

UB – Simon Pytlick: Kom ikke på banen.

UB – Magnus Saugstrup: Kom ikke på banen.

UB – Niklas Landin: Kom ikke på banen.

Oversiddere: Rasmus Lauge