Nikolaj Jensen

'Pak sammen': - Denne arrogant overlegne danske duo knuser jer, storroser ekspert ovenpå åbningssejr

Særligt to danskere sprudlede og funklede i den overbevisende VM-åbningssejr på 43-28 over Belgien. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer til de danske spillere.

Danmark vs. Belgien: 43-28 (22-15)

Stillinger undervejs: 0-1, 2-2, 3-3, 7-5, 10-7, 13-9, 15-10, 17-11, 20-12, (22-15), 25-15, 28-16, 33-21, 36-24, 40-27, (43-28)

Karakterer:

12 – Mathias Gidsel: Han kan få alt til at ske på ingen tid: Han stod og vurderede flere gange overfor det belgiske forsvar: Skal/skal ikke: Okay, et skridt til højre og de er væk! Han får håndbold til at se legende let ud. Tabte forsvarsmæssigt mange og lange dueller: Blev sat skakmat rent fysisk i det belgiske 7-mod-6-spil. Det er i hvert fald ikke her, at Gidsel har sine spidskompetencer: Det kan han så kompensere for i den anden ende, og det gør han så også. Det fedeste er at se hans smil, der går fra det ene til det andet øre på vej hjem. Ni mål på 10 forsøg og fortjent kampens spiller.

12 – Mikkel Hansen: Brændte en smule chokerende sit første straffekast: Men det kom han naturligvis efter. Der skal langt mere for at slå Hr. Hansen ud: Han er og bliver fuldstændig overlegen skudteknik og hans overblik er jo bare i verdensklasse. Bankede seks mål ind i første halvleg. 10 mål på 11 forsøg – det er bare Mikkel Hansen-klasse!

12 – Nikolaj Jacobsen: Der var lige lidt slutrunderust, der skulle bankes af for øjnene af de knap 22.000 danske tilskuerøjne: Men så var det heller ikke værre for den dobbelte verdensmester-træner. Det handlede om ikke at gå i panik, hvis belgierne skulle hænge på for længe. Landstræneren fik brugt hele sin bænk, om end det ikke var verdensklasse hele vejen rundt.

10 – Niklas Landin: Kom et par gange til kort på de belgiske langskud, hvor der ikke var meget hjælp at hente fra et til tider passivt dansk forsvar. Han snuppede ikke bare et men to straffekast, greb et missil for derefter at kaste bolden direkte ned i det tomme mål.

10 – Emil Jakobsen: Brænder sin første store kontrachance og derefter en 500 procent chance: Tung start! Det er absolut ikke Jakobsen-klasse: Tredje gang var lykkens gang, men så skal jeg da love for, at han tog revanche med fem mål i træk. Lige så ringende han startede ud, lige så suverænt sluttede han.

10 – Mads Mensah: Afløste Simon Pytlick forsvarsmæssigt og fik skabt noget stabilitet ind i det til tider rodet danske forsvar. Fik også lov til at vise sig frem

10 – Simon Pytlick: Slutrundedebutanten startede i en powerbagkæde med Gidsel og Hansen og fortsætter bare sit tårnhøje niveau hjemme fra GOG: Og så er én ting sikkert: Der er fart over feltet. Han skåner ikke sig selv. Han får flået et par eller femogtyve blå mærker til sig, men det er han flintrende ligeglad med.

10 – Lasse Møller: Han rummer så mange aspekter i sit spil, og det er først nu, han får lov til at udfolde sig på den allerstørste scene. Han gav fænomenale smagsprøver på sit enorme talent med flere frispilninger.

10 – Magnus Saugstrup: Danmarks vigtigste brik defensivt: Han evner så mange kompetencer i det forsvarsmæssige arbejde, og det bringer en sikkerhed hos de andre: Det er generelt ikke meget, vi ser til ham hverken på scoringstavlen eller i overskriften. Men det gør heller ikke noget, så længe han bliver ved med at brillere på den måde, han gør.

7 – Hans Lindberg: Spil bolden til 41-årige Lindberg, og der er mål: Han er bundsolid, og det er bare en fornøjelse at ham rende rundt – endnu – på den højre fløj. To mål på tre forsøg.

7 – Simon Hald: Fik hurtigt raget en noget håbløs udvisning til sig: Der var ikke skyggen af noget som helst, men han fik altså ordre på at hvile sig et par minutter på bænken. Belgierne fik lov til at komme for tæt på i første halvleg, og det havde hjulpet med en mere bevægelig midterzone.

7 – Lukas Jørgensen: Fik sin VM- og slutrundedebut efter knap 20 minutter, og han skulle ikke bruge mange minutter på at gøre sig gældende med en scoring og et tilkæmpet straffekast. Hans helt store force ligger særligt i kontrafasen, hvor han gerne er første mand fremme, og dét kan blive en stor dansk fordel længere fremme. Havde et par klodsede afslutninger på to helt frie chancer, og det trækker ned i karakteren.

7 – Jacob Holm: Uha, uha: Det håndled der sidder på Holms højre hånd er jo decideret giftigt. Det er kun forsvarsmæssigt, han får spilletid og dermed ikke meget spilletid, han samlet får: Men han er effektiv i de perioder, han er inde.

7 – Kevin Møller: Kom ind efter knap 40 minutter efter et solidt fundament fra kollega Landin. Han formåede ikke helt at levere på samme høje niveau: Der var for mange smuttere.

7 –  Magnus Landin: Fik anden halvleg og det giver altså Danmark nogle gunstige kontramuligheder, fordi Mikkel Hansen så skubbes ud på fløjen. Fik ikke en eneste chance fra fløjen men kom på måltavlen på straffekast.

UB – Henrik Møllgaard: Kom ikke på banen.

UB – Johan Hansen: Fik anden halvleg men vi så ikke noget som helst til ham. Han fik én chance, som han udnyttede på fornemmeste vis.

Oversidder: Rasmus Lauge