Jan Skjødt Østergaard Pedersen

En ny håndboldorganisation rejser sig fra asken!

En ny håndboldorganisation rejser sig fra asken!


HISTORISK OPBAKNING TIL NYT HÅNDBOLDPROJEKT I RANDERS HK


Pressemeddelelse fra Randers HK


Hele seks moderklubber er gået sammen i et stærkt samarbejde omkring opbygningen af ny håndboldorganisation i kølvandet af Randers HK A/S’ konkurs. Konkret laves der en senioroverbygning i 2. division til den eksisterende ungdomsorganisation i Randers HK Ungdom omfattende U17 og U19 hold.


De seks moderklubber er Vorup FB Håndbold, Hornbæk SF, Kristrup Boldklub, Randers Freja, Randers KFUM og Dronningborg BK. Det styrkede moderklubsamarbejde er tilsvarende indgået på herresiden med det formål at udnytte tværgående synergier i forhold til ressourcer, ledelse og ikke mindst det sportslige miljø. Begge organisationer fortsætter dog som selvstændige juridiske og økonomiske enheder hver


omfattende U17, U19 og seniorhold.


DEN NYE ORGANISATION ER PÅ PLADS


Holdkortet er på plads. Med konstitueringen af et nyt Forretningsudvalg som fungerende daglig ledelse og et


udvidet moderklubsamarbejde, står Randers Håndboldklub (RHK) på et stærkere fundament end nogensinde til at videreudvikle en sund organisation med stabil drift, økonomi og især kontinuitet.


Forudsætningen for at drive en talentudviklingsklub med ambitionen om at udvikle lokale håndboldspillere i


Randers, er en stærk organisation med de ildsjæle og kompetencer der skal til for at løfte opgaven såvel kommercielt som sportsligt.


“Udvikling af en ny håndboldorganisation handler ikke kun om sportslig udvikling, men i høj grad også om udvikling udenfor banen. Fokus har derfor i første omgang været opbygningen af en ny organisation med det rette mix af profiler, som sammen kan løfte opgaven. Forretningsudvalget omfatter både lokale


erhvervsprofiler og sportslige profiler som kan ’spille hinanden gode’ – præcis ligesom vi gør som hold inde på banen. Og ved at arbejde i en tværgående struktur med Randers Herre Håndbold, får vi udnyttet de synergier, der er i at dele ressourcerne præcis der, hvor det giver størst værdi. Der er altid plads til flere på


holdet, men vigtigt at vi nu har fået skabt et solidt fundament at bygge videre på. Samtidig er ’taktikken’ også på plads i form af en ny forretningsstrategi, hvor vi sætter fokus på et uforløst potentiale i at binde talentudviklingen tættere sammen med børne- og ungdomshåndbolden i hele Randers. Det er vigtigt for


håndbolden som sport og for Randers som attraktiv håndboldby, at vi får etableret en bæredygtig værdikæde, hvor alle bidrager gensidigt på tværs af klub, skole, by, kultur og erhvervsliv. Det kræver selvsagt også at økonomien er på plads – og vi er allerede nået rigtig langt med indgåelse af nye partnerskaber og sponsorsamarbejder. Jeg er personligt både imponeret og rørt over den store opbakning vi møder fra hele byen og erhvervslivet. Det er jo hjerteblod for alle os der lægger kræfter i at genrejse en ny håndboldorganisation,” siger Tina Mariager Jensen, Formand Randers Håndboldklub.


AMBITIONEN ER KLAR


Den sportslige vision og ambition er også på plads i Randers Håndboldklub. Først og fremmest handler det om at videreføre de stolte traditioner for talentudvikling i Randers. Med et stærkt set up for talentudvikling, er der skabt en solid base for udvikling af 2. divisionsoverbygningen frem mod ambitionen om 1. division og på sigt Liganiveau i takt med at det sportslige niveau, organisationen og ikke mindst økonomien følger med.


“Vi har en klar strategisk intention om at udvikle fremtidens håndboldtalenter i Randers med afsæt i det hele, sunde menneske, som sportsligt kan udvikle sig til elite- og liganiveau. Det betyder bl.a. at de unge mennesker som befinder sig i Randers Håndboldklub, skal trives og føle at håndboldmiljøet er et trygt sted at være og udvikle sig – både sportsligt og personligt. Vi har desuden et kæmpe ansvar for, at de spillere som er igennem RHK bevarer lysten og glæden ved håndbolden således man stadig er aktiv håndboldudøver uanset om man efter ungdomstiden ender i et Elite-, semielite- eller breddemiljø. Dernæst ser jeg et stort potentiale i det nye tværgående samarbejde på tværs af de to organisationer – Randers HH og Randers Håndboldklub. Forskningen lige nu peger tydeligt på, at den bæredygtige talentudvikling sætter miljøet i centrum, og at det store fællesskab motiverer. De gode miljøer er designet, så spillerne bevarer motivationen længst muligt, og fordi man i ungdomsårene ikke med reel sikkerhed kan forudsige hvem som ”slår igennem” på seniorniveau. Vi er derfor i gang med at skabe det gode miljø på tværs af både årgange og køn i samarbejde med Randers HH. Et miljø som giver spillere, trænere og ledere mulighed for både vidensdeling og fælles sociale arrangementer som alt sammen bidrager til det store fællesskab. Her kan vi med rette tale om at 1+1 giver 3,” siger Christian Lynnerup, Elitechef Randers Håndboldklub og Randers HH.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER