Nikolaj Jensen

WHAT THE F*** IS GOING ON? Team Esbjerg i chokstart - Ajax i drømmestart

Flere gange måtte ekspert Lars Rasmussen opdatere sin håndbold-app for at se, om stillingen var gået i stå mellem Team Esbjerg og Ajax København: Men det var den ikke.


Ajax København havde besejret Team Esbjerg med 15-19. 15-19!


Ajax København havde besejret Team Esbjerg med 15-19. 15-19!


Ajax København havde besejret Team Esbjerg med 15-19. 15-19!


Uanset hvor mange gange det står skrevet sort på hvidt, så virker det stadig lige så uvirkeligt og usandsynligt for ekspert Lars Rasmussen.


– Vi snakker om et Ajax København-hold, der er blevet dømt til favorit til at rykke ud af ligaen. Vi snakker om et Ajax København-hold, der for ganske få dage siden tabte med 14 mål i pokalturneringen til Odense. Vi snakker om et Ajax København-hold, der har sagt farvel til tre stamspillere. Vi snakker en vaskeægte, ganske stor, særlig og vanvittig sensation. Den største i kvindeligaen i mange, mange år, hvis ikke nogensinde, siger Lars Rasmussen tilHBOLD.dk.


– Jeg kan ikke finde ord for, hvad der er sket her til aften. Det tror jeg heller ikke, at hverken Team Esbjerg-træner Jesper Jensen eller Ajax København-træner Rasmus Poulsen kan. Det tror jeg ikke, der er nogen, der kan. Team Esbjerg laver flere tekniske fejl, end de laver mål. Det er helt uhørt.


– Med til historien hører også, at Team Esbjerg altså kun kan mønstre 10 markspillere til kampen herunder bare tre reelle bagspillere. Esbjerg råder altså ikke over hverken Henny Reistad, Kristine Breistøl eller Mette Tranborg. Det her er bare en jo kæmpestor gave til Odense, der meget vel kan være rendt med førstepladsen i grundspillet, hvis de altså ikke også stordummer sig undervejs, uddyber Rasmussen.


Eneste Team Esbjerg-spiller som kan være sin indsats bekendt er den nyindkøbte keeper Amalie Milling, der plukkede store og mange bolde og endte med en uhørt høj redningsprocent på godt og vel 70. I den anden ende af skalaen ligger landsholdsaktuelle Michala Møller og Kathrine Heindahl, der tilsammen bare formåede at skyde to bolde i kassen ud af ni forsøg.


– Det er en tung og sort dag for Team Esbjerg, der med god grund er blæst op som de helt store guldfavoritter, når holdet er fuldendt, skadefrit og fit for fight. Det kan man ikke ligefrem påstå, de var her til aften, og det viser også bare, hvor sårbare selv Jesper Jensens guldfavoritter kan være. Når alt det her så er sagt, så afføder det her stjerneresultat også bare stort respekt til Ajax-kvindskabet, der udnyttede sin chance, flåede sensationen til sig og en plads i historiebøgerne, slutter Lars Rasmussen.


Ajax København vandt første halvleg 12-13, anden halvleg 3-6 og kampen samlet 15-19.


I aftenens anden ligakamp vandt Silkeborg-Voel sikkert 31-23.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER