Nikolaj Jensen

Rasmus Lauge og Co. taber pusten og taber til Kielce i målorgie

Rasmus Lauge og Veszprém gik totalt ned med flaget i anden halvleg efter en pauseføring på 18-16 og måtte se sig slået af polske Vive Kielce. Læs ekspert Lars Rasmussens analyse af kampen lige her:

Semifinale 1: Veszprem vs. Vive Kielce: 35-37 (18-16)

Stillinger undervejs: 2-3, 4-5, 7-5, 10-10, 14-11, 14-13, 17-14, (18-16), 18-18, 20-23, 21-25, 27-29, 30-34, 33-35,

Topscorer: Arkadiusz Moryto, 8/8, Vive Kielce

Tilskuere: 19250 (udsolgt)

Dommerpar: Mads Hansen og Jesper Madsen, Danmark

Kampens spiller: Alex Dujshevaev, Vive Kielce

Kampens top:

Alex Dujshebaevs umulige indspil til Karalek, Tournat … det var fuldstændig ligegyldigt, hvem der var inde på den streg, så blev han fundet: Ad flere omgange drev anfører samt akrobatiske Alex gæk med det brølestærke Veszprém-forsvar og lagde fuldkommen umulige afleveringer på tværs af, i midten, til siden, med ryggen til og alt det midt imellem ind til Kielce-stregene: En nydelse og fornøjelse at se.

Holdkaptajn Rasmus Lauge … eneste dansker i denne første semifinale, den tredje i alt med Landin-brødrene: Dejligt med noget dansk islæt selvom han var én af skurkene bag Aalborgs exit lige før Final 4-målstregen. Han sled og slæbte det bedste, han havde lært, og det er bare rigtig dejligt at se: Især i slutfasen da det spidsede til, så var han ikke bleg for at kaste sig hovedkulds ind i tingene, som vi kender ham fra gamle dage.

Andreas Wolff: Ulven kom(mer)! Den tyske målmandsfavorit blev hyldet som Lanxess Arena’ helt store helt, da han blev præsenteret forud for kampen: I starten af anden halvleg viste han så, hvorfor flertallet af den udsolgte arena er så begejstret for ham: Han ramte lige en komplet gylden periode i anden halvleg, hvor momentum skiftede hænder og kampen karakter:

Dujshebaevs duelighed … hvad enten det er sønnerne Alex, Daniel eller farmand-træner Talant, så kan de bare noget helt og aldeles ganske særligt. Mestrene fra 2016 er måske på vej til noget rigtig, rigtig stort igen i år.

Kampens flop:

Marchordre til Blaz Blagotinsek … efter bare fire minutter af anden halvleg: En virkelig klodset forsvarsaktion kostede korrekt det direkte røde kort, som den danske dommerduo lige skulle ud at se på en enkelt gang: Og uanset hvor mange gange den blev vist igen og igen, så fik det ikke sloveneren til at fremstå yderligere smart i den situation.

Mødte Veszprém op til anden halvleg? Jeg sad og havde min tvivl: Foran 18-16 efter en velspillet, veldisponeret og veltimet første halvleg, hvor Lauge og Co. havde styr på det meste, men det momentum forsvandt som dug fra solen i løbet af de første 90 sekunder af anden halvleg: Her fik Kielce koldt og kynisk udnyttet Veszpréms manglende disciplin og parathed og kom på 18-18 og ti minutter senere 21-25, og så sig herfra ikke tilbage!

Brok, brok, brok: Alt for meget af det: Det klæder ikke håndboldsporten at se viftende hænder, gestikulerende og pludseligt levende håndklæder blive kastet op i vejret og hænder taget til hovedet efter næsten hver kendelse. Jeg er med på, det er Final-4, verdens største håndboldfest, alt er sat på spidsen og på spil, men dommerne er også bare mennesker og gør alt det bedste, de kan.

Kampens detalje:

Dobbelt vip i det 2. minut … Der var ikke sparet på tænding, hårde tacklinger, lækre indspil … og endnu mere lækre opspil: Dobbeltvippet efter bare to minutter og 46 sekunder fik selv Veszprém-fansene til at uddele en lille applaus og et smil på læben hos målscorer Igor Karacic.

Dominerende dansk dommerpar … det lyder mere negativt, end det egentlig er: Den danske dommerduo var dominerende på den måde, at de styrede kampen fra start til slut med deres vanlige autoritet. På intet tidspunkt mistede de kontrollen over kampen, selvom der blev gået ualmindeligt hårdt til stålet og udvisningerne indimellem flød rundt.