Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Ida Hummeluhr

OFFICIELT: Niklas Landin skifter til Aalborg Håndbold

Aalborg Håndbold har netop fået en kæmpe spillerhandel igenne, i det at Niklas Landin fra 2023 spiller i den nordjyske klub.


Pressemeddelelse fra Aalborg Håndbold:


Den danske verdensstjerne Niklas Landin skifter fra sommeren 2023 til Aalborg Håndbold på en 4-årig kontrakt.


Niklas Landin har i sin karriere opbygget et imponerende CV, der i klubregi bl.a. tæller tysk mester og EHF Champions League vinder, mens han med det danske landshold har været med til at vinde både OL, VM og EM.


Personligt har verdensklassemålmanden også høstet meget hæder. I 2019 blev han af det Internationale Håndbold Forbund kåret til verdens bedste spiller, og i sidste uge modtog han samme fornemme pris for 2021. Niklas Landin er dermed den første mandlige spiller til at vinde den prestigefyldte titel to gange i træk, da der ikke blev fundet en vinder i 2020.


I 2008 fik han debut på det danske landshold, og han er nu noteret for 241 kampe i nationaldragten. I dag er Niklas Landin landsholdsanfører, og han er de seneste to sæsoner blevet kåret til Årets Mandlige Landsholdsspiller for henholdsvis anden og tredje gang i karrieren.


På klubplan har han siden 2015 repræsenteret den tyske storklub THW Kiel, og fra sommeren 2023 trækker han altså i Aalborg-målmandsdragten – og det er naturligvis noget, der glæder en stolt direktør.


– Det er kæmpe stort for alle os i Aalborg Håndbold. Niklas har bevist over de seneste mange sæsoner, at han med god grund regnes for at være verdens bedste målmand, og det er selvfølgelig med stor stolthed, at vi nu kan præsentere ham. Han har gang på gang afgjort nogle af de største håndboldkampe, og hans unikke kvaliteter taler for sig selv. Jeg er sikker på, at han bliver en afgørende faktor i jagten på endnu flere titler til klubben, siger direktør Jan Larsen.


Niklas Landin tørnede senest ud i den danske liga tilbage i 2012, og hovedpersonen ser frem til et gensyn med hverdagen i Danmark og ikke mindst at blive en del af Aalborg Håndbold.


– Jeg har haft nogle fantastiske år i Tyskland, men der har gennem den seneste tid været nogle familiære udfordringer, som vi løser bedst ved at vende hjem til Danmark. Samtidigt har jeg også fortsat store sportslige ambitioner, og her var Aalborg Håndbold det perfekte match. Jeg har selvfølgelig fulgt de flotte præstationer, klubben har præsteret, og har også flere gange været på besøg og opleve den fantastiske stemning i Sparekassen Danmark Arena. Det har imponeret mig, og jeg glæder mig virkelig til at blive en del af projektet, siger Niklas Landin.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER