Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

- Jeg overvejede at stoppe karrieren, siger Sandra Toft

Turen og skiftet til Larvik i 2014 endte med at forlænge og redde håndboldkarrieren for Sandra Toft.


Skaderne begyndte at blive lige lovligt mange – det samme gjorde tankerne om et overraskende karrierestop for den dengang bare 25-årige Sandra Toft.


Hun stod ved en skillevej – skulle hun smide skoene på hylden og lade skaderne vinde eller skulle hun tage et stort spring væk fra alting mod nord og Larvik HK, der bare ville have Toft.


Læs også: Pludselig ville Györ have fingrene i hende: – Gud, det er jo kæmpestort


Heldigvis for Sandra Toft, det danske kvindelandshold og fans verden over, så valgte den stærke landsholdskeeper det sidste. Og det er grunden til, at håndboldhjertet stadig banker og kæmper medaljer og at redde skud.


– Jeg har været af sted i to omgange i min karriere. Jeg var lige hjemme at vende i Esbjerg efter min første tur til udlandet til Larvik: Den tur ser jeg tilbage på som reddede en tur, der reddede min karriere, siger Sandra Toft åbent og ærligt til HBOLD.dk. og uddyber:


– Inden jeg skrev under med Larvik, havde jeg store problemer med mit knæ. Så jeg flyttede dertil og blev lidt overrasket over, at de kontaktede mig, kan jeg huske.


Læs også: OL 2024? – Det bliver sjovt, understreger Sandra Toft


– Jeg gik og overvejede, om jeg skulle fortsætte eller nogensinde komme op på det niveau igen. Men så flyttede jeg derop: Derfor mener jeg, at det har reddet min karriere.


Det var stort for lille Sandra Toft at rykke teltpælene op efter syv gode og trygge år i Team Tvis Holstebro.


I årene fra 2014-2017 nåede Toft at vinde den norske pokaltitel tre gange, Champions League-sølv i 2015 og at blive norsk mester tre gange.


Læs også: – Jeg er verdens dårligste taber, smiler Anne Mette Hansen


– Det var en ung og uprøvet Sandra, der rejste op til de store, norske stjerner i Larvik. Jeg spillede jo med hele det norske landshold. Det var lidt skræmmende til at starte med, men det var bare en megafed tid, siger hun.


Lige nu slår Sandra Toft sine håndboldfolder i franske Brest, som hun har gjort siden 2019.


Hun når lige at have fuldført sin treårige kontrakt, inden Györ til sommer venter:


Læs også: – Det var Györ eller Danmark, siger Sandra Toft om klubskifte


– Min tid i Brest ser jeg som, at jeg er blevet en bedre målmand. Jeg har udviklet mig meget personligt, og jeg ser bare frem til at komme til Györ, slutter Sandra Toft.


Sandra Toft har skrevet under på en toårig kontrakt med Györ, som fra næste sæson også har Anne Mette Hansen og Line Haugsted samlet.


Læs også: Tab og vind med samme sind – landsholdsspillere græmmer sig over det udtryk


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER