Nikolaj Jensen

Denne fejl fra landstræneren blev afgørende i nederlag, mener ekspert

Kevin Møller pillede pynten af de franske, olympiske mestre i første halvleg og stod med en redningsprocent på 40. Alligevel måtte han se resten af kampen mod Frankrig på bænken, og lige præcis dén udskiftning forstår ekspert Lars Rasmussen ikke meget af.


De fleste rynkede nok en ekstra gang på brynene, da anden halvleg blev fløjtet op mellem Danmark og Frankrig torsdag aften i den sidste mellemrundekamp ved EM.


Landstræner Nikolaj Jacobsen havde foretaget en noget usædvanlig udskiftning på keeperposten, ifølge ekspert Lars Rasmussen.


Læs også: Mundlam og målløs ekspert tror ikke sine egne øjne: – Mageløse Mathias Gidsel kan umuligt være født på planeten Jorden


Der Kevin, som stod blændende og nappede otte bolde i første omgang, kunne blot se til, da Danmark smed flere femmålsføringer under styr og endte med at tabe 29-30.


– Jeg må erkende, at jeg ikke begriber, hvorfor Kevin ikke fik lov til at stå den kamp færdig. Det, mener jeg, er en fejl fra Nikolaj Jacobsens side. Jeg ved ikke, hvad årsagen er, men jeg kan forestille mig, at Niklas Landin gerne ville ind og være en del af kampen, få noget spilletid og røre bolden. Men han fik ikke fat i så meget, siger Lars Rasmussen til HBOLD.dk og fortsætter:


– Der manglede virkelig redninger i det sidste kvarter, hvor det begyndte at smuldre for Danmark. Frankrig scorede på alt. Jeg synes, det er mærkeligt, at Kevin Møller end ikke får et par minutter i anden halvlegs sidste 10-15 minutter for at se, om han kunne rette op på det.


Læs også: NicKLASSE i fransk gyser: To danske stjerner funkler i eksperts karakterbog


– Det endte med at blive et dumt og unødvendigt nederlag til et fransk hold, som vi ellers havde helt nede i sækken. Jeg kan ikke mindes, vi har stået i en situation før, hvor vi har smidt en føring på den måde før.


Etmålsnederlaget havde dog ingen betydning for danskernes videre færden ved EM.


Semifinalebilletten var sikret før kampstart, og selvom Niklas Landin ikke fat sit det præg på kampen, som han gerne ville, så går det ikke udover selvtilliden frem mod fredagens semifinale mod Spanien, vurderer Rasmussen.


Læs også: Én ting bekymrer ekspert efter ”dumt” og ”unødvendigt” nederlag til Frankrig: – Noget af det farligste


– Nej, det betyder ikke noget overhovedet. Det er han alt, alt, alt for god til. Der er ingen problemer der. Niklas er så bundrutineret, og han visker hurtigt det her væk.


– Dér, hvor nederlaget kan sætte sig, det er mere generelt på holdet. Vi går fra banen med noget, vi ikke er vant til. Det kan få en indvirkning og måske skabe lidt nervøsitet, at vi kan falde sådan sammen. Omvendt kan det også give os et wake up-call. Træerne gror altså ikke ind i himlen, og vi har ikke vundet nogen medaljer endnu, slutter Lars Rasmussen.


På fredag står Danmarks dobbeltforsvarende verdensmestre overfor Spaniens dobbeltforsvarende europamestre: Spanien er klar til sin EM-semifinale nummer seks i træk …


Læs også: Danmarks guldfugl flyver snart fra reden: – Han er indbegrebet af dansk succes i de seneste to årtier, understreger ekspert


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER