Jennie Thaysen

Danmark besejrer Kroatien i mellemrunden

Med fire ud af fire mulige sejre, skal Danmark forsøge at fortsætte den gode stime, når de møder Kroatien i endnu en mellemrundekamp.

Første halvleg

Startopstillingen: Niklas Landin, Emil Jakobsen, Rasmus Lauge, Magnus Saugstrup, Henrik Møllgaard, Mathias Gidsel og Lasse Svan. Der er en enkelt forsvars/angrebsudskiftning, hvor Mikkel Hansen kommer på banen for Henrik Møllgaard.

Fløjten lyder, og Kroatien lægger ud med bolden.

Rasmus Lauge med kampens første mål efter to minutter, og Danmark er i front.

Med mange kroatere på lægterne er der stor jubel, da Kroatien scorer deres første mål. De udligner til stillingen et-et efter fire minutter.

Rasmus Lauge hiver en to minutters hjem, og Mikkel Hansen smider efterfølgende bolden i mål på et straffekast til stillingen to-et.

Efter ti minutter ryger endnu en kroatisk spiller ud i en to minutters udvisning efter en tackling på Mathias Gidsel.

Emil Jakobsen, der ikke har brændt de seneste 36 gange, fortsætter den gode stil og scorer sit 37. mål på 37 forsøg. Der bringer Danmark foran med fem-tre efter 11 minutter.

Kroatien kæmper videre og bliver ved at hægte sig på. Efter 13 minutter spillet, får de reduceret til stillingen fem-fire.

Niklas Landin er startet godt i målet og snupper sin fjerde redning.

I den anden ende viser Mathias Gidsel stadig sine mange talenter frem, når han let og elegant gang på gang smutter forbi det kroatiske forsvar. Stillingen er otte-fire efter 16 minutter.

Kroatien tager sin første timeout efter 17 minutter.

Efter en scoringspause på knap fem minutter kæmper Kroatien sig til to hurtige scoringer og reducerer otte-seks.

Dansk timeout efter 21 minutter.

Kroatien er aggressive i forsvarsspillet, hvilket gør at danskerne skal kæmpe for hver en bold. Samtidig har kroaterne fået gang i scoringerne og udligner efter 24 minutter til stillingen 10-10.

Niklas Landin fortsætter med at være storspillende og snupper Kroatiens første straffekast.

Danmark går til pause med føringen 12-11.

Anden halvleg

Med et lækkert indspil fra Mikkel Hansen scorer Magnus Saugstrup halvlegens første scoring.

Danmark er kommet godt ud af starthullet efter pausen. Mikkel Hansen sætter bolden i nettet på straffe, og stillingen er 16-13 efter 34 minutter.

Flere lækre assist fra Mikkel Hansen, denne gang til Magnus Saugstrup, der smider bolden i mål til stillingen 17-14 efter 36 minutter.

Kroatien giver dog ikke op og forsøger stadig at hægte sig fast. Efter 38 minutters spil reducerer de til 18-16.

Med en afbrænder fra Lasse Svan tager Kroatien endnu et skridt tættere på det danske mandskab. Stillingen er 18-17.

I angrebet har vi heldigvis en Mathias Gidsel, der får kæmpet sig til endnu et straffe og en to minutters, som Mikkel Hansen udnytter til en scoring.

Når den unge bagspiller ikke kæmper sig til straffe og udvisninger, udnytter han sit skud og placerer bolden i nettet. Stillingen er 20-17 efter 42 minutter.

Danmark kæmper med angrebsfejl og afleveringer ud over sidelinjen. Kroatien har dog og svært ved at score, så stillingen efter 51 minutter er 22-20.

Heldigvis har Danmark Emil Jakobsen, der dog brændte et enkelt skud i første halvleg, fortsætter med at placere bolden i det lange hjørne og bringer Danmark tættere på en sejr med otte minutter igen.

Danmark kæmper videre, og med kun fem minutter tilbage af kampen rammer de firemålsføringen 25-21.

Et presset dansk angreb med kun tre afleveringer tilbage. Mikkel Hansen står flat med bolden, kigger rundt og smækker den ned i hjørnet. Stillingen er 26-23 med to minutter igen.

Sejren er aldrig helt i fare, og Danmark vinder med stillingen 27-25.