Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

August Engelberth Berning

Optakt til sidste EM gruppekamp i mellem Danmark og Nordmakedonien

Når de danske håndboldherre løber på banen til sidste indledende gruppekamp til EM i Ungarn og Slovakiet mod Nordmakedonien i aften, er det med bevidstheden om at de er sikre på en plads i mellemrunden med maksimumpoint. Nordmakedonien til gengæld har tabt begge kampe i gruppe A.



Danmark-Nordmakedonien plejer at være et opgør med drama, fight og blod på knæene.

Hvem husker ikke den nervepirrende afslutning i 2012, hvor Niklas Landin reddede skuddet fra Kiril Lazarov og Mikkel Hansen kastede bolden i en kontra op til Hans Lindberg, så Danmark vandt kampen. Danmark gik efterfølgende hen og vandt hele EM turneringen i Serbien i 2012.



Főnix hall i Debrecen er stedet, hvor aftenens kamp mellem Danmark og Nordmakedonien skal spilles.

Danmark har indtil videre i EM turneringen vist holdets kolossale bredde.

Dette kan blive en fordel i aftenens kamp mod Nordmakedonien, hvor de danske spillere, som ikke har spillet så meget i EM turneringen, forhåbentligt kan komme i spil.

Her tænkes, der selvfølgelig på højrefløjslegenden Hans Lindberg, som igen er i spil for landstræner Nikolaj Jacobsen, men også på en spiller, som Niclas Kirkeløkke, der for alvor skal vise overfor landstræneren, at han kan gøre en forskel på højre backen i Mathias Gidsels fravær.



Nordmakedonien på den anden side af kridtstregerne har kæmpet med at få spillet til at flyde. Kiril Lazarovs mandskab har fået stor støtte indtil videre i turneringen af et energisk og højtråbende publikum. Det skal blive interessant at se om Danmark bliver påvirkede af det i aftenens kamp. Nordmakedoniens profil, som særligt skal holdes øje med af det danske forsvar og ikke mindst i returløbet er kontramaskinen Cvetan Kuzmanoski. Venstrefløjen fra HC Eurofarm har i de første to opgør scoret ti mål.



Der er ingen tvivl om at, hvis Danmark viser noget af det spil, som de har leveret i de første to kampe både angrebs- og forsvarsmæssigt, så er der en god sandsynlighed for at de også vinder kampen over Nordmakedonien.



Kampen i mellem Danmark og Nordmakedonien fløjtes i gang i aften klokken 20.30 og kan ses på TV2.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER