Nikolaj Jensen

Ekspert begræder ubærligt og endegyldigt farvel til Mr. Landshold: - Alle kommer til at savne ham

Efter mere end knap to årtier på landsholdstoppen, med flere EM-, VM- og OL-titler på samvittigheden, flyver hele herrelandsholdet Lasse Svan fra håndboldreden og videre ud i virkeligheden, når karrieren stopper til sommer. Det bliver et kæmpestort tab for alt og alle, begræder ekspert og tidligere landsholdskammerat Lars Rasmussen.


Lasse Svan har siden 2009 klæbet sig lige så meget fast på det danske herrelandshold, som harpiks på håndbolden. Og betydningen har været lige så massiv og markant.


17 slutrunder siden debuten fra 13 år siden, med bare ét slutrundeafbud på grund af skader: Håndboldguderne skal vide, at der fødes ganske få ikoner som Lasse Svan, der vokser op og bliver et gennemgående kapitel i dansk herrehåndbolds historiebøger:


Læs også: Hvilket landshold er bedst? EM-holdet 2008 eller 2022: Ekspert er ikke i tvivl


Blandt andre som én ud af flere tusinde topprofessionelle håndboldstjerner, der har vundet alt, hvad der er værd at vinde i international herrehåndbold. (Læs): EM-, VM-, OL-guld, tysk og dansk pokalguld, Champions League-guld, DM-guld, tysk bundesligaguld og meget mere!


Men om lidt er det slut. Helt slut!


– Det er et ikon i dansk og international håndbold, som desværre forsvinder til sommer. Jeg forstår og bakker Lasses beslutning 100 procent op. Men når det så er sagt, så er jeg ærgerlig over, at han stopper. Han fortjener alt den ros, han overhovedet kan få, siger Lars Rasmussen til HBOLD.dk.


Læs også: Fuldstændig udenfor rækkevidde: – Denne dansker er ubetinget verdens bedste


– Vi mister Mr. Landshold. Landsholdets far! Gode, gamle Svan bliver savnet af alle. Han er helt igennem bare en så god gut. Der er intet ondt i ham, og han er fuldstændig ligeglad med, om du spiller i Paris, Kiel og Ringsted. Det er fuldstændig underordnet. Der er ikke nogen forskel for Lasse.


– Lasse Svan er den mest velsmurte maskine, den mest trofaste og stabile maskine på landsholdet, som har været der i godt 20 år. Det magiske ved Lasse er, at han ikke har noget bundniveau. Overhovedet. Jeg har ikke set det endnu i hvert fald. Han er top-3 i verden af de mest perfekte spillere de sidste tocifrede antal slutrunder. Han leverer bare varen altid.


Men det er ikke kun inde på banen, at højrefløjen med sit signatur-lob, stabile forsvarsspil og altid smittende smil, Lasse Svan har været en gigantisk stjerne.


Læs også: Ekspert advarer om ”favoritsnak”: – Danmark er guldfavoritter men rolig nu


Hans betydning udenfor parketgulvet har været og er mindst lige så stor og vigtig:


– Bare Lasses tilstedeværelse gør, at truppen fungerer og har det godt. Han er bare topprofessionel i alt, hvad han foretager sig. Det er bare at tage hatten af for det. Lasse har altid været der, og det er en af forklaringerne på, hvorfor landsholdet har leveret, som de har gjort.


– Sammen med Mikkel Hansen og Niklas Landin så har Lasse Svan været en stor del af årsagen til de mange danske triumfer de seneste år. Det er indiskutabelt.


– Det kan godt være, at Lasse har rundet de 38 år, men han er langt fra færdig. Han kunne blive ved i mange, mange år endnu. Han har ikke fået meget plads på bænken i de første to EM-kampe, og det gider han heller ikke: Han har behov for at tage ansvar og gå forrest, som han har gjort så mange gange før, slutter Lars Rasmussen.


Med sine 237 optrædener i den danske landsholdstrøje er Lasse Svan den spiller, som har spillet femte flest landskampe nogensinde: Hvis Danmark går hele vejen til finaleweekenden ved EM, så ryger han op på siden af Michael V. Knudsen med 244 kampe.


Langt er der op til Lars Christiansen på den ubestridte førsteplads med 338 A-landskampe.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER