Nikolaj Jensen

Karakterbog: Landin, Saugstrup og Gidsel i en klasse for sig: Uhørt højt niveau

Danmark er klar til mellemrunden ved EM efter 11-måls-sejr over Slovenien. Læs HBOLD.dks karakterbog lige her, hvor der er tre danskere der scorer topkarakter.

Danmark vs. Slovenien: 34-23 (16-14)

Stillinger undervejs: 3-1, 4-4, 7-6, 9-9, 11-11, 13-11, 15-12, 16-14, 20-15, 24-17, 26-19, 30-22,

12 – Niklas Landin: Benparaderne stod, hvor de skulle indledningsvist, kom ind i en periode hvor det så mere svært ud, men flere redninger med hovedet viste sig afgørende for den danske føring i første halvleg. Tog tre straffekast: Én ting er i hvert fald helt sikkert: Du leger ikke med Landin!

12 – Magnus Saugstrup: Fik den utaknemmelige opgave at ligge og bryde med maskinen Blagotinsek og blev fintet for meget væk. Blev efter 20 minutter lagt op i en højere forsvarsformation. Hvad kan den mand ikke? Hurtig fremad på banen i kontraspillet, forudseende i forsvaret og boldsikker i angrebet.

12 – Mathias Gidsel: Gidsel’s on fire! 6/6, Fik en slovensk spiller op i snotten fra første sekund, 1 mål, 1 assist første fem minutter, rendte derefter ind i en hård periode, hvor det slovenske forsvar var godt forberedt. Mistede overblikket rystende mange gange. Han holder bare en hel kamp, og hvor kommer det overskud fra?

10 – Nikolaj Jacobsen: Koncentreret og velafbalanceret indsats fra de danske tropper, der var sat fuldstændig perfekt op.

10 – Mikkel Hansen: Han er bare Danmarks vigtigste profil, og det er en fornøjelse at se, hvordan han leder og fordeler boldene, driver bolden frem og selv skyder sig igennem alt. Han er bare her, der og alle vegne den gode Hansen

7 – Rasmus Lauge: Uanset hvor mange fodfejl han end måtte begå, så bliver han bare ved og ved! Han viser bare en vinderattitude, der runger i hele hallen og overdøver de mange tusinde slovenske fans.

7 – Mads Mensah: Ind efter 13 minutter, forsøgte at matche sin fysik overfor de stærke slovenere, og han var en plusspiller i langt størstedelen af tiden. Det var gerne en god ting, en fejl, en god ting, en fejl!.

7 – Simon Hald: Afløste Saugstrup efter 22 minutter. Dejligt at se Simon Hald vise overskud også på afslutningerne i angrebet. I stedet for bare at banke den af sted, så er han mere velovervejet og kølig på sine afslutninger.

7 – Magnus Landin: Klaskede sine afslutninger tre op i langt hjørne og måtte vige forsvarspladsen på backen, da Lauge kom ind og dækker den forsvarsback.

4 – Lasse Svan: Rørte stort set ikke bolden i første halvleg, til trods for at han har hakket 32 bolde ind i de sidste tre kampe mod Slovenien: Fik sin første afslutning efter 43 minutter og svigtede ikke. Brændte en stor kontrachance – det ligner ikke hr. Svan … Holdt dog niveauet i forsvaret, hvor den slovenske venstre fløj ikke fik nogen afslutninger.

4 – Emil Jakobsen: Startede igen scoringssikker ud, men kogte og bakkede for mange gange op i forsvaret, hvor han flere gange stod helt op på backpositionen. Han fik det også kraftigt at vide af landstræneren, der ikke var tilfreds med forsvarspositionen. Tre mål på tre forsøg men de forsvarsmæssige kiks trækker ned. Der skal rettes op på forsvarsdelen.

UB – Henrik Møllgaard: Markerede sig med et hurtigt gult kort, og det var ligesom et varsel om, at det blev en svær kamp. Slovenerne havde forholdsvis nemt ved at finte den danske defensiv fra hinanden. Blev pillet ud hurtigt i første halvleg og kom ikke tilbage. Meget usædvanligt.

UB – Niclas Kirkeløkke: Ind efter 39 minutter til sine første slutrundeminutter: Helt anderledes type end Gidsel. Fik cirka 10 sekunder på at vise hele håndbold-Europa sit slangeskud … Woaw! Fik ikke mere spilletid end det.

UB – Hans Lindberg: Fra madpakker til landskamp nummer 273 . Comeback ”kid” for den 40-årige superveteran: Kom ind efter 45 minutter, da Svan var udvist men fik ikke noget at arbejde med. Fik ikke nok spilletid.

UB – Jacob Holm: Kom slet ikke på banen.

UB – Lasse Andersson: Har fået en mindre rolle efter Lauges comeback og fik slet ikke noget spilletid.

UB – Kevin Møller: Fik ingen minutter.