Nikolaj Jensen

MonteneGRINEREN dansk aften: Mikkel ”Målkonge” Hansen og to andre løber med topkarakter i åbningssejr

Danmark kom planmæssigt og intet mindre end perfekt fra start, da Montenegro blev mørbanket i EM-åbningen blev vundet med 30-21. Læs HBOLD.dks karakterer til de danske spillere lige her:

Danmark vs. Montenegro: 30-21 (18-10)

Stillinger undervejs: 2-0, 3-3, 7-4, 12-6, 13-8, 17-10, (18-10), 18-12, 20-14, 22-16, 23-18, 28-21,

Bedste danske spiller: Mikkel Hansen

Dårligste danske spiller: Henrik Toft Hansen

12 – Mikkel Hansen: Syv mål på lige så mange forsøg i endnu en monsterførste halvleg, hvor han også rundede sit landskampsmål nummer 1200 (!). Kaster igen om sig med boldene rundt i lokalet, sikke et overblik han stadig ødsler ud af. Han skyder bare igennem det hele. Herligt at se! Hvor ser det bare nemt ud. Der er ingen grund til at gøre det sværere, end det er, hvem der dog bare havde det håndled! Var ikke lige så dominerende efter pausen, men han er der, når Danmark har behov for det. 10 mål på 11 forsøg.

12 – Niklas Landin: Sikker sidste skanse, giver bare en enorm ro. Der skal bare noget ekstraordinært for at passere den uddannede tøjekspedient, der rager boldene ned fra samtlige hylder. Især på nærskuddene og straffekastet satte han lukkeskiltet permanent foran. Tog tre straffekast i første halvleg og tillod blot 20 scoringer, inden han blev bænket de sidste minutter.

12 – Magnus Saugstrup: Førstevalget på stregspilspositionen skuffer bare – næsten – aldrig. Afslutter klogt, holder på bolden og sender den så prompte ned i gulvet: Ubehagelig for enhver målvogter. Styrer simpelthen det danske forsvar med klasse, og han rummer simpelthen så meget kvalitet.

10 – Mathias Gidsel: Om det er hurtige nordmænd eller fysisk overlegne montenegrineren, så holder Gidsel sig ikke tilbage. Dommerne var ikke lige på Gidsels hold i de to første to aktioner, hvor han ikke fik lov at gøre det færdigt – til det lød dommerfløjterne lige et halvt sekund for tidligt. En skam, for Gidsel er lige præcis, hvor han skal være. Ender det ikke i mål, sp bliver det straffekast og udvisning.

10 – Nikolaj Jacobsen: Perfekt EM-start for Jacobsen stropper, der hurtigt fik mange spillere i aktion, viste overskud. Var godt efter sit mandskab midtvejs i anden halvleg og kritiserede den indstilling, han så fra sine spillere – eller mangel på samme. Savnede energi og ild i øjnene, og det var de danske spillere ikke i tvivl om: Det vakte lidt liv i holdet, og efter at have været bagud stort set hele anden halvleg, så vendte skuden, og anden halvleg blev alligevel vundet 12-11.

7 – Mads Mensah: Ind fra anden halvleg i forsvaret og sneg sig et par gange også med i angrebet, hvor han bare nyder at sende sit flæk af sted. Faldt dog i niveau sammen med resten af den danske angrebskæde efterhånden, som anden halvleg skred frem, hvor han endda skød helt forbi mål.

7 – Henrik Møllgaard: Stod lang tid i forsvaret, tålmodighed, tidlig udvisning. Når han ikke har sin tidligere holdkammerat Magnus Saugstrup mellem sig, så er det tydeligt at se, hvordan den danske midterakse stille og roligt bliver fintet fra hinanden. Fik sin anden udvisning kort efter pausen.

7 – Rasmus Lauge: Rædselsfuld start og comeback i slutrundesammenhæng for Lauge, der virkede lige ivrig nok. Tre store afbrændere indledningsvist og fire afslutninger de første fem minutter. Han kom nogenlunde efter det og viste i store perioder rigtig god attitude.

7 – Simon Hald: Ind efter godt tre kvarter for at mærke banen og dækkede midteraksen med Magnus Saugstrup. Gik mere og mere offensivt og var med til at skabe noget mere bevægelighed og dynamik i forsvaret.

7 – Lasse Svan: Den 38-årige legendesvane er i gang med sin sidste slutrunde, og hvor kommer det danske landshold til at savne ham. Både på og udenfor banen. Sendte også sit signaturskud af sted med det elegante lop, der sendte Nebojsa Simic ud af hallen i Debrecen.

7 – Emil Jakobsen: Tiltrak et straffekast og havde en enkelt blunder i forsvaret, hvor han bakker for meget op. Men han fortsætter sin mister 100 procent-titel! Han har nu scoret 27 mål på landsholdet i træk uden at brænde et skud.

4 – Jacob Holm: Fik sine første angrebsminutter efter 20 minutter med Hansen og Gidsel: Rigtig fin start mod et offensivt montenegrinsk forsvar, der skød op i en 5:1-formation, og det er lige noget for Holms hurtige fusser. Hang dog til tider for meget fast, slap ikke boldene hurtigt nok og tog for mange forhastede afslutninger. Havde svært ved at sætte flere plusaktioner sammen ad gangen,

4 – Magnus Landin: Fik anden halvleg. Overtrådte sit første lopchance og traf stolpen på sit næste. Dækkede sin back fint.

02 – Henrik Toft: Afløser Saugstrup efter 20 minutter, men fik ikke den bedste start med en hurtig udvisning. En skæv start for stregafløseren.

UB – Lasse Andersson: Ind efter 20 minutter og fik lukket godt ned i sin forsvarsside. Fik også bevidst, at han evner at drive bolden frem i kontrafasen. Fik aldrig sæt sit præg på kampen og røg hurtigt ud igen.

UB – Johan Hansen: Afleverede sit første forsøg efter 13 minutter i hænderne på Magnus Landin i et lop, men det blev en overtrådt affære. Ikke nok aktioner til bedømmelse.

UB – Kevin Møller: Fik de sidste fire minutter. Ikke nok spilletid til en bedømmelse.