Caroline Hyldig

Kampreferat: Danmark tager forventet sejr mod Montenegro

Danmark skyder i aften deres første kamp til EM i gang mod et voldsomt coronaramt Montenegro, der har betydet, at de ikke stiller op til kampen med fuld bænk (16 mand). Danmark er storfavoritter til kampen. Har du ikke mulighed for at se kampen, eller missede du en detalje, så læs kampreferat her:

De danske oversiddere til dagens kamp er Niklas Kirkeløkke, Aaron Mensing og Rene Antonsen, der følger med fra sidelinjen.

Første halvleg:

Danmark starter i angreb med Mikkel Hansen, Rasmus Lauge, Mathias Gidsel, Magnus Saugstrup, Lasse Svan, Emil Jakobsen og Niklas Landin på mål – Henrik Møllgaard erstatter Mikkel Hansen i forsvaret.

Montenegro starter taktisk ud med et 5-1 forsvar. Danmark kommer dog fint fra start med en fri Saugstrup fra stregen.

Gidsel får stjålet bolden og kan gøre det til 2-0.

En hurtig redning fra Landin og i den anden ende står Simic i vejen og kan smide den op til en Montenegrinsk fløjspiller i luften.

Fejl fra Mikkel Hansen og Montenegro udligner til 2-2.

Danmark har mistet tempoet efter to gode minutter fra start og har en lidt svær periode – Montenegro får muligheden for at komme foran.

Stor afbrænder giver Danmark muligheden for føring tilbage – Lauge gør det til 3-2.

Efter 7 minutter får vi kampens første straffekast til Danmarks fordel. Den sikre Mikkel Hansen kan nemt smide den i mål til 4-3.

To minutter efter går det så den anden vej, men Landin er klar og tager Montenegros første straffe. Til Montenegros held ryger bolden dog ud over sidelinjen, og de kan beholde bolden.

10 minutter skulle der gå, før Danmark kunne sikre kampens første to-målsføring. Mikkel Hansen gør det til 6-4.

Fantastisk redning fra Landin og så går det stærkt den anden vej, endelig har Danmark fået slået hul på bylden, Saugstrup til stillingen 7-4. Kort efter er Danmark afsted igen, Emil Jakobsen får tiltrukket et straffe, og bom, stensikkert sat ind af Mikkel Hansen.

Møllgaard står for kampens første to minutters udvisning efter næsten 14 minutters spil. Det giver Montenegro chancen for at komme på måltavlen igen til 5-8.

Montenegro skal for anden gang forsøge sig på straffe, men Landin har altså besluttet sig for, at de ikke skal score så nemt. Og så kender vi den danske recept – redning fra Landin og kort efter scoring i den anden ende. Danmark kan gøre det til 10-5.

11-6 efter 17 minutter. Saugstrup rammer i første forsøg overlæggeren, men en hurtig Mathias Gidsel får samlet den op og scorer. Inden man når at blinke har Landin haft endnu en redning og Danmark endnu en scoring, nu foran med seks mål, og det resulterer i Montenegros første timeout.

Montenegro kommer bedst fra timeout med en scoring og derefter straffe efter en fejl i angrebet fra Lasse Anderson. Tredje gang går den dog ikke længere for Landin, og Milos Vujovic kan gøre det til 8-12.

Gidsel får tilkæmpet sig endnu et straffe, som Mikkel Hansen selvfølgelig tager sig flot af.

Efter 23 minutter står Danmark igen for en to minutters, denne gang til Henrik Toft, der har erstattet Magnus Saugstrup på stregen. Men hvem står endnu en gang i vejen for de Montenegrinske skytter? Landin.

Milos Vujovic står for Montenegros første to minutter, efter at have sparket ud efter bolden. Det sender Rasmus Lauge tilbage på banen i et overtalsspil, og en scoring fra Mikkel Hansen til 15-9.

Montenegro er heldige og får, efter et mislykket vip, bolden direkte tilbage og gør det til 10-15. Simic disker i den anden ende op med en flot redning fra Lasse Svan. Det betyder dog intet for rutinerede Svan, der i den næste danske kontra laver et klassisk Svan-lob, og denne gang er den i kassen.

På den anden fløj vil Emil Jakobsen også være med og kan efter en flot forsvarssituation selv føre bolden op og i mål.

Et minut tilbage og Montenegro får deres fjerde straffekast i kampen. Respekten for Landin er ikke til at tage fejl af, Milos Vujovic overplacerer bolden, og den rammer overlæggeren.

Danmark tager med det samme efter deres første timeout i kampen.

Montenegro får bolden efter dansk scoring med tre sekunder tilbage og sender hurtigt bolden mod mål – efter en videogennemgang dømmer dommerne, at bolden ikke når at gå ind. Danmark går til pause foran med 18-10 efter flot første halvleg.

Landin slutter halvlegen af med en flot redningsprocent på 36%.

Anden halvleg:

Tre nye danskere på banen fra starten af anden halvleg – Johan Hansen, Magnus Landin og Mads Mensah.

Montenegro starter halvlegen med bolden og et lob fra start – denne gang lykkedes det, men Landin rammer i sit udspring Branko Vujovic, der må få hjælp fra banen. Ikke en ønsket start for Montenegro, der i forvejen mangler en del spillere.

Ikke en succes start for det danske forsvar, der i Montenegros andet angreb laver et straffekast – Montenegro står for halvlegens anden scoring.

Utilfreds Mikkel Hansen får snuppet pandebåndet af en ivrig montenegriner,

Montenegro har skiftet i målet, og Nikola Matovic snupper et presset skud fra Jacob Holm. Tung start fra de danske håndboldherre.

Næsten fem minutter skal der gå, før Danmark og Mads Mensah finder vej til de montenegrinske målmaster.

Endnu en gang er det hurtige Gidsel, der får tilkæmpet sig et straffe, og endnu en gang er det en sikker Mikkel Hansen fra straffepletten til stillingen 20-12.

Mads Mensah får sin første udvisning på en filmaktion fra den montenegrinske stregspiller, hvor han kaster sig i gulvet. Herefter får Møllgaard sin anden udvisning – Danmark i undertal med to.

Danmark smider bolden væk, og Montenegro scorer let på tomt mål. Gidsel og Saugstrup får dog leget lidt med det montenegrinske forsvar, der resulterer i et straffe. En ellers sikker Mikkel Hansen brænder.

De hurtige fødder er sat på banen i bagkæden, og Jacob Holm kan øge den danske føring til 22-14. Branko Vujovic er dog på banen igen og ligner ikke en, der har de store smerter længere, han kommer i stedet ind og gør det til 15-22.

Endnu en udvisning får Gidsel trukket – Vuk Lazovic kan ikke følge med de hurtige fødder. Samtidig gør han det til 23-16.

Montenegro forsøger sig endnu en gang med et vip, denne gang hamres den ind af den montenegrinske højrefløj.

Montenegro tager deres anden timeout, mens de danske herrer er inde i en svær periode, hvor de kun har lavet fem mål efter pausen. Det giver lidt skældud af Nikolaj Jacobsen, der ikke er tilfreds med danskernes præstation.

Lidt skældud hjælper åbenbart, for efter timeouten går der ikke lang tid før, at Danmark får lave nogle hurtige mål på kontra. Nu foran 25-18.

Endnu et straffe til Danmark, og Mikkel Hansen vender sikkert tilbage.

Rasmus Lauge gør det til 27-18, og med seks minutter tilbage, kan Danmark stille og roligt begynde at se sejren nærme sig.

Med kun fire et halvt minut tilbage kommer den sidste danske spiller på banen – Kevin Møller i mål, men ingen redning på første forsøg.

Gidsel er kampens helt store tilkæmper, når det kommer til straffe. Endnu en gang er han igennem, mens Mikkel Hansen er klar på pletten – 29-21 med to minutter tilbage.

Anden gang i kampen skal dommerne ud og se video. Denne gang for at give Radovic en to minutters udvisning efter et slag mod Saugstrup, da Danmark er på vej i en kontra.

Gidsel disker op med et vanvittigt flot returløb efter selv at have smidt bolden væk. Magnus Landin kan gøre det til 30-21, der bliver kampens endelige resultat.

20 sekunder tilbage og Montenegro tager tredje og sidste timeout i kampen – bagud med ni mål og ingen chance for at tage sejren.

Danmark tager en forventet sikker sejr i deres første kamp til EM. Flotte præstationer fra de mange danske spillere.

Landin bliver kampens spiller efter endnu en gang at have bevidst, hvorfor han er en verdensklasse målmand.

Næste kamp for de danske håndboldherre er på lørdag kl. 20.30, hvor modstanderen er Slovenien, der i aftenens anden kamp i Gruppe A tog sejren med stillingen 27-25.mod Nordmakedonien.