Nikolaj Jensen

Hvilket landshold er bedst? EM-holdet 2008 eller 2022: Ekspert er ikke i tvivl

14 år er der mellem det de gyldne herrelandshold, der i 2008 skaffede Danmarks første EM-guld og det hold, der 2022 igen skal forsøge at få de rød-hvide helt op i toppen af Europas bedste – men hvilket hold er egentlig det bedste?


Hele håndbold-Danmark var helt oppe at ringe, da Joachim Boldsen, Jesper Jensen og Kasper Hvidt startede en gylden æra i dansk herrehåndbold med EM-trofæet i 2008.


Siden da er det blevet til 10 slutrundesemifinaler, hvor den ene store succes og verdensstjerne har afløst den anden.


Kigger ekspert Lars Rasmussen den gyldne historik og de endnu bedre spillerprofiler igennem, så er han ikke i tvivl om, hvilket landshold han mener, er det bedste.


Målmand:


2008: Kasper Hvidt og Peter Henriksen


Kasper Hvidt var en top 3-keeper i verden i en del år, og han slog virkelig igennem ved EM. Han stod næsten samtlige minutter og blev kåret til turneringens bedste keeper. Han var fuldstændig outstanding, og det var ikke så underligt, at andenkepper Peter Henriksen kun fik ganske få minutter.


2022: Niklas Landin og Kevin Møller


Niklas Landin taler for sig selv: Han har været én af de allerbedste i verden igennem rigtig, rigtig mange år og har været altafgørende for de mange medaljer, Danmark har vundet. Der er en større tryghed i at sende Møller på banen end Henriksen dengang.


Stregspillere:       


2008: Michael V. Knudsen og Jesper Nøddesbo


De to supplerede hinanden så godt i begge ender: Den ene tog bare over for den anden. Det var også to stregstjerner, som havde været en fast del af toppen og landsholdet i en del år, og de peakerede bare og spillede for nogle af verdens bedste klubhold.


2022: Magnus Saugstrup, Simon Hald, Henrik Toft Hansen


Fremtiden ser rigtig stærk ud, og der er stor kvalitet hos de to, men sat op imod Nøddesbo og Knudsen, så når de dem ikke helt – endnu.


Fløjspillere:


2008: Hans Lindberg, Lars Christiansen


Nærmest per tradition har Danmark haft nogle af verdens bedste fløje. Lars Christiansen blev kåret som den bedste fløj under EM, og alle havde været med i lang tid. De var verdensstjerner i international tophåndbold.


2022: Emil Jakobsen, Magnus Landin, Lasse Svan og Johan Hansen


Uden at blinke har Danmark jo haft verdensklassefløje, og det er absolut heller ikke nogen undtagelse den her gang. Det er helt vildt, hvad der er af kvalitet, og her står den meget lige.


Forsvarsspecialister:


2008: Lars Jørgensen, Kasper Nielsen, Joachim Boldsen, Michael V. Knudsen


Den treakse var jo frygtindgydende og blandt de bedste forsvarsspillere i verden. De var toppen af poppen og spillede i nogle af de absolut bedste klubber, man overhovedet kunne.


2022: Henrik Møllgaard, Magnus Saugstrup, Lasse Andersson


Også mange års erfaring der er samlet her efterhånden, men set i forhold til 2008, så har de ikke spillet så mange år sammen.


Bagspillere


2008: Jesper Jensen, Joachim Boldsen, Lars Krogh, Lasse Boesen, Bo Spellerberg


Joachim Boldsen var den her helt eminente all round-spiller, og selvom han jo kun kunne spille 2 x 13 minutter i hver kamp, så styrede han så vel forsvaret som angrebet totalt. Jesper Jensens kloghed i alt, hvad han gjorde, og så sammen med Lasse Boesen på højre back, der var verdens bedste højrehåndet højre back. Her begyndte Kasper Søndergaard også at spille sig blandt de bedste.


Vi var ikke så afhængige af, at Boldsen eller nogle af de andre spillede godt. Vi var ikke afhængige af 1-2 spillere, og bredden var en smule større.


2022: Mikkel Hansen, Mathias Gidsel, Rasmus Lauge, Mads Mensah, Jacob Holm


Og vi kunne næsten blive ved. Vi har ikke de helt store verdensstjerner, som Hansen og Gidsel, til gengæld har vi flere niveauer, når vi så skifter ud. Der var 2008-holdet en my foran i forhold til udskiftning.


Hvis Hansen eller Gidsel ikke rammer topniveau mod de helt store nationer, så bliver vi ramt. Til gengæld gør de to også de andre gode. Holdet anno 2022 har jo ikke én fast spillestil, så det er jo modbydeligt overfor modstanderne. Nikolaj Jacobsen har så mange forskellige spiltyper at gøre godt med


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER