Nikolaj Jensen

Fuldstændig udenfor rækkevidde: - Denne dansker er ubetinget verdens bedste

Verdensmester, vice olympiske mester, VM- og OL-turneringens bedste højre back, fra ukendt til verdenskendt, og så er han bare 22 år – og verdens bedste på sin position, mener ekspert Lars Rasmussen.


Man er efterhånden ikke i tvivl om, hvilken dansk spiller der, for gud ved hvilken gang, bliver fremhævet, rost til skyerne og modtager den ene store hæder efter den anden: Der er naturligvis tale om verdensstjernen, GOG-spilleren og verdens bedste højre back, Mathias Gidsel.


Han slog igennem ved det vanvittige VM for bare ét år siden og på bare tre uger tog Gidsel resten af håndboldverden til gidsel i sit fuldstændig fremragende håndboldspil.


Ekspert Lars Rasmussen hører da også til den gruppe af håndboldelskere, som er blevet forblændet af Gidsels tryllestøv, og ordene til den ydmyge vestjyde er da også store, fordi han netop hører til blandt én af de allerstørste i faget.


– Mathias Gidsel er verdens bedste højre back lige nu. Man kan ikke tillade sig at sige andet. Længere er den ikke. Ingen har udrettet, hvad han har gjort det sidste år, og derfor skal han også have den betegnelse. Man skulle tro, han var en blæksprutte med otte arme, siger Lars Rasmussen til HBOLD.dk, der næsten ikke kan få luft af at smide alle roserne af sted.


– Det, han kan, er helt udenfor rækkevidde. Han står gang på gang overfor verdensklasseforsvar, der har prøvet alt, og de tror lige, de har stoppet ham. Men på en eller anden mærkelig måde, så opfinder han lige fire arme mere på kroppen, og så ender bolden alligevel i mål eller i assist, selvom han har tre spillere hængende på sig. Han skaber en kæmpetryghed for sine medspillere til at gå hele vejen og få succes.


I de seneste mange, mange slutrunder har Lars Rasmussen advokeret stærkt for, at kritierne for dansk succes hed Niklas Landin og Mikkel Hansen: De to superkanoner skulle holde et nogenlunde højt internationalt niveau, hvis Danmark skulle blande sig i medaljetoppen.


Nu ryger der ganske naturligt én spiller mere med på den liste, der ellers har været ret konstant.


– Jeg undskylder for at lægge et enormt pres på den gut. Han har også bevist, at han kan stå for presset. Men nu afhænger en plads i semifinalen ikke kun af Niklas Landin og Mikkel Hansens niveau. Jeg har stadig den samme holdning om de to, de er uundværlige i en lang turnering, men nu har Danmark fået en lille larve, der er blevet til en sommerfugl.


– Mathias Gidsel! Han er nu også en del af den liste. Måden har trækker to mand til sig selv, spiller ind til stregen, måden han gør arbejdet færdigt på i duelspillet. Han er lige så vigtig i angrebet som Mikkel Hansen. Det er vanvittigt men rigtigt at sige.


– Forhåbentlig kan vi de næste 10 år sige, at hvis Danmark skal have succes, så kræver det, at Mathias Gidsel har et godt niveau, slutter Lars Rasmussen.


Mathias Gidsel og resten af de danske håndboldherrer tager torsdag aften klokken 20.30 hul på EM-slutrunden med en kamp mod Montenegro.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER