Stefi Billum

De nyeste stjerner på håndboldhimlen

In Collaboration with – NUUK Media


Det har vist ikke gået nogens næse forbi, at håndbold er en populær sportsgren og har været det siden dets oprindelse i 1897, hvor spillet blev opfundet af to danskere. I dag er spillet stort både herhjemme og i udlandet, og de danske herre- og kvindelandshold høster både stor anerkendelse og folkelig anseelse. Spillerne bliver idoliseret og deres hårde arbejde påskønnet – og det har medført en masse store sejre for de danske håndboldspillere. Der er nemlig virkelig mange rigtig dygtige spillere og der kommer hele tiden nye til. Derfor tager vi i denne artikel et nærmere kig på de nye talenter i dansk håndbold.  


Nye talenter på vej frem


Enhver sportsgren har deres tunge spillere, som næsten ingen andre kan røre. I fodbold er det blandt andet Neymar og Messi, i poker og skak er der den fremragende pokerspiller Jennifer Shahade og den uovertrufne skakspiller Magnus Carlsen; i svømningens verden er det Michael Phelps og i håndbold er det den folkekære Nicklas Landin og træfsikre Mikkel Hansen. Men der er altid nye talenter, der venter i kulissen på deres chance for at kravle længere op ad stigen. De træner hårdt og har arbejdet sig vej op ad stigen i deres klubber og er nu klar til at påtage sig et større ansvar og træde i karakter. Så lad os se lidt nærmere på nogle af de nye, lovende talenter på håndboldbanen.


Mange af de spillere, der i dag er på vej op ude i klubberne, har startet deres håndboldkarriere tidligt og har arbejdet sig op til det sted, hvor de er i dag. Der er en kæmpe talentmasse i dansk håndbold og potentialet er stort og der er mange, der er klar til at tage over efter de store stjerner både herhjemme og rundt i de internationale klubber.


Fra Odense til Flensburg


Hvis vi starter i klubben Odense Håndbold, så finder vi den 23-årige playmaker Helene Elver. Hun har spillet i Odense i det sidste halve år efter et skift fra Aarhus United og siden 2019 har hun været at finde på A-landsholdet i kvindehåndbold. Hun er en fighter i dueller og fremragende i et angreb, men hun har også været plaget af knæskader. Det har dog ikke stoppet hende og hun er en spiller, som vi højst sandsynligt vil komme til at se meget mere til i fremtiden.


I Ikast-Herning finder vi den formidable venstrefløj, Emma Friis. På trods af sin unge alder udviser hun et virkelig lovende potentiale, som også har skaffet hende en plads på landsholdet. Hun har en hurtig og eksplosiv spillestil og hun har og hvis hun fortsætter udviklingen, så bliver hun helt klart også en profil, som vi skal holde godt øje med i de kommende år.


Vender vi blikket ud mod danskerne i Europa, så finder vi målmanden Emil Nielsen i Frankrig og Lasse Møller, der spiller for SG Flensburg-Handewitt som venstre back. Begge er de fremragende spillere med en stor og lys fremtid på det danske herrelandshold. Møller har dog også døjet en del med knæskader, men håber på at vende stærkt tilbage i løbet af dette år. Han har en eksplosiv kastearm og hans hårde arbejde og ihærdighed har landet ham en plads på herrelandsholdet. Ligeledes spiller Emil Nielsen for det franske HBC Nantes, hvor han vogter målet med stor sikkerhed og han er en klar favorit til at overtage buret, når Nicklas Landin engang træder ud af målet.   


Til slut har vi fløjspilleren fra SG Flensburg-Handewitt, den meget talentfulde Emil Jakobsen, der privat danner par med Helene Elver, som du også fandt på vores liste. Jakobsen spillede tidligere for GOG og skiftet er ret nyt, men venstrefløjen er ved at finde sig godt til rette på holdet. Han bliver også en af de spillere, som vi skal følge i de kommende år og som helt sikkert vil komme til at sætte sit eget præg på dansk og international håndbold.


En lovende fremtid for dansk håndbold


Så kom vi rundt om nogle af de mest lovende danske spillere, som højst sandsynligt kommer til at have stor indflydelse på håndboldens fremtid både i dansk og internationalt regi, hvis de altså kan holde knæskaderne på afstand. Med alle de lysende stjerner rundt om i klubberne, så er håndboldens fremtid i trygge hænder, når de store, solide profiler, der bærer landsholdet lige nu, er klar til at lægge bolden på hylden. 



Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER