Nikolaj Jensen

- Er vores fundamentet så stærkt, som jeg tror, kan vi komme langt, siger Jesper Jensen

Vejen til danske VM-medaljer ser ikke helt fjern ud, og drømmene i landsholdslejren er store, men landstræner Jesper Jensen vil ikke melde nogen målsætning ud om, at man går efter top det ene eller andet.


Der er mere fokus på spillet og sammenhængen, som de danske håndboldspillere i Granollers lige om lidt skal forsøge at få til at gå op i en højere enhed.


Derfor er der fra landstrænerens side ikke nogen særligt store armbevægelser om at sætte et tal og placering på, hvor han som minimum forventer, Sandra Toft og Co. ender på.


– Vi har ikke noget tal. Men vi har en klar målsætning om, at vi skal ned og ramme så tæt på vores topniveau som muligt. Det hele skal afgøres på 14 dage, så det er lidt svært med resultaterne. Landsholdshåndbold er relativt porøst, for taber vi den forkerte kamp eller er det stolpe ud, så kan man ligge helt nede i dyndet, siger Jesper Jensen til HBOLD.dk.


– Jeg tror, vores fundament er stærkt. Er det så stærkt, som jeg tror på, så kan vi komme langt.


Ja eller nej: Danmark spiller sig i VM-finalen i år?


– Det vil jeg gerne drømme om.


Og vinder guld?


– Det drømmer jeg endnu mere om.


Ved den seneste slutrunde strøg Danmark hele vejen til medaljespillet foran nul tilskuere i Jyske Bank Boxen. På nuværende tidspunkt melder Jesper Jensen om en væsentlig stærkere trup end på samme tid sidste år.


Selvom Danmark på vejen til en eventuel VM-semifinale undgår kæmpenationer som Rusland, Norge, Frankrig, Holland, Rumænien med flere, så er det ikke ens betydende med, at der bare står skraveret i harpiks, at der står ”Danmark” på en finalebillet.


– Jo, det havde der gjort, hvis håndbold og sport ikke var så underligt. Hvis man bare kigger på, hvem der har bygget det højeste tårn, så er det nok dem, der har flest klodser, men sådan fungerer det ikke. I 2019 så man pludselig en VM-finale mellem Holland og Spanien. Chancen var måske 1/50, men det sker alligevel.


– Der vil vi gerne være en af dem i finalen udenfor oddsene, men det er bare svært at gå ind inden turneringen og sige, hvad man resultatmæssigt forventer, slutter Jesper Jensen.


Inden VM for alvor starter på torsdag mod Tunesien i åbningskampen, så venter der søndag en træningskamp mod Ukraine hjemme i Arena Nord, Frederikshavn.


Udover Tunesien er Danmark også i gruppespil med Congo og Sydkorea.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER