Nikolaj Jensen

Danmark har ingen Henny Reistad eller Cristina Neague: - Til gengæld har vi det her, siger landstræneren

Fundamentet hele vejen rundt er ganske solidt og stærkt, men landstræner Jesper Jensen fremhæver især ét element i spillet, som det danske kvindelandshold mestrer til international topklasse.


Uden særligt meget tøven falder svaret prompte på:


– Vores forsvar og målvogtere, siger Jesper Jensen til HBOLD.dk og uddyber:


– Defensiven er på absolut topniveau. Vi har mange forskellige kompetencer, som gør, at vi har en rigtig god bredde i vores 16-mands-trup. Det kan godt være, vi ikke har Cristina Neagu eller Henny Reistad, men vi har rigtig mange spillere, som efterhånden er med i toppen af Champions League.


Potentialet rundt omkring og på det danske kvindelandshold er bare stort og stærkt. Den overbevisning pakker Jesper Jensen og resten af lederteamet sig med ned i VM-bagagen – sidst det var tilfældet, så var Anne Mette Hansen, Sandra Toft, Mie Højlund og alle de andre at finde i semifinalerne …


– Jeg synes, vi står et meget bedre sted nu et år efter EM-semifinalen. Det giver mig en tro på, at vi kan lave endnu et flot resultat igen. Vi er supertilfredse med den progression, vi har lavet det seneste år. Og for mig er det det allervigtigste, at vi har gjort det godt i 12 måneder. Så kan vi ikke gøre mere.


– Hvis det rækker til en semifinale, så er vi sindssygt glade for det. Hvis det kun rækker til kvartfinalerne, eller vi ryger ud af mellemrunden, så må vi nøjes med det og sige, at så må vi blive ved med at arbejde hårdere.


– Men det kommer også an på modstanderne, hvor vi må se, om de andre også er lykkes med at have et godt år og er gået frem på mange ting.


Fordele for det danske kvindelandshold er der i hvert fald rigeligt at pege på. Man undgår at møde den totale verdenstop indtil en eventuel semifinale, og holdet bliver det samme sted i Granollers fra VM-start til -slut.


– Det er vi jo glade for. Det er fedt. Rejsedage kan være med til lige at stresse lidt op, men nogle gange kan det også være et plus, at man lige skal skifte lokation, fordi man får et stilskifte efter nogle dage med samme mad og hotelværelse.


– Men rent fysisk er det en fordel for os. Det er træls, at vi bor så langt fra Granollers, men til gengæld kan vi gå en tur i Barcelona. Det kan godt være, vi ikke kan gå i butikkerne og kigge, men vi kan få lidt luft og kigge rundt, slutter Jesper Jensen.


Efter træningskampen søndag mod Ukraine så begynder de sidste forberedelser for alvor mod VM-start torsdag mod Tunesien.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER