Nikolaj Jensen

- Vi skal ikke starte forfra - vi skal bare bygge videre, understreger Sarah Nørklit Lønborg

Rutine og erfaring er blevet en større og mere fastgroet del af Ajax-holdet, og derfor strømmer pointene ind lige nu, mener keeper Sarah Nørklit Lønborg.


Stoppes grundspillet nu, så ville Ajax København været en sikker og fast del af slutspillet.


Nuvel er sæsonen godt nok kun fire/fem kampe gammel, men ikke desto mindre så har holdet fra Sydhavnen givet sig selv et ganske glimrende udgangspunkt.


Ses der bort fra afklapsningen på minus 17 mod Herning-Ikast, så er Silkeborg-Voel, Horsens og Holstebro alle blevet slået. Det giver anledning til at drømme historisk stort, understreger keeper Sarah Nørklit Lønborg.


Læs også: Træners frygt blev forvandlet til selvtillid og sejr over Silkeborg-Voel


– Vi drømmer om slutspillet, ja. Sæsonen er lang endnu. Men hvis vi bare fortsætter sådan, som vi er startet, så er det klart, at man godt kan begynde at kigge lidt deroppe af, siger Sarah Nørklit Lønborg til HBOLD.dk og uddyber:


– Jeg synes, ligaen ser skarp ud i år. Hvis man ikke er der, så bliver man savet over. Vi ved, at det kræver rigtig meget af os at blive ved med at holde den her.


Hvad siger du til jeres start – seks point efter fire kampe?


– Det er jo en drømmestart. Det er vi jo det, vi har drømt om, da vi så kampprogrammet inden sæsonstarten. Det er fedt, at vi har fået at få pointene, vi er ikke knækket på det tidspunkt.


– Vi viser, at vi er blevet lidt mere rutineret. Vi er mange af de samme spillere, så vi kender hinanden nu. Vi formår at få til det vendt til vores fordel og præmisser. Vi stresser ikke lige så meget, som vi måske tidligere har gjort.


Læs også: NFH-keeper jubler: – Glad for at være en del af Ajax’ rivende udvikling


Det hænger naturligvis sammen med, at kontinuiteten blot er vokset i klubben, som årene er skredet frem.


Den tidligere cheftræner Dennis Bo Jensen er manden på det fundament, som samtlige spillere og den nuværende chef Rasmus Poulsen lovpriser og forgylder.


– Vi har jo arbejdet med Dennis i de sidste fire sæsoner. Vi har fået bygget det stabile fundament op. Det er det, vi har taget udgangspunkt i. Så er Rasmus kommet med sine ting og tilføjet lidt, så vi har kunnet holde på mange af vores spillere.


– Dét er en af vores største forcer her: Vi skal ikke starte fra nul igen. Vi skal bare bygge videre, slutter Sarah Nørklit Lønborg.


Læs også: AG bobler og koger af raseri efter ”urimeligt rødt kort”: – Hun hopper jo for helvede til siden


Om Ajax formår at ride videre på sejrsbølgen, får vi svar på senere i eftermiddag, hvor holdet møder Mai Kragballe og Randers HK. Kampstart klokken 17.00.


De seneste tre indbyrdes opgør er alle endt med Ajax-sejre.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER