Nikolaj Jensen

Nordsjælland forbliver pointløse: TTHs skadestue sejrer over bundproppen

TTH Holstebro kunne fredag aften ikke bare juble over en sejr over bundproppen fra Nordsjælland Håndbold på 25-32 – vestjyderne kom også igennem en håndboldklub uden større skader: Spørgsmålet er, cheftræner Søren Hansen er mest glad for.


ROYAL STAGE (HILLERØD, HBOLD.DK): Det gælder altid om at vinde i håndbold: Alle hold går ind til alle kampe med den indstilling, at kampen skal vindes. Det gjorde sig naturligvis også gældende for aftenens to duellanter Nordsjælland og TTH Holstebro. Ingen undtagelse.


Men for sidstnævnte handler det i øjeblikket ikke ”bare” om at trække point ind i på kontoen. Det handler i høj grad også om at komme smerte- og skadefrit igennem alt, hvad de foretager sig.


Med den uhyggelige og nærmest urealistiske skadehistorik som holdet fra Holstebro render rundt med, så tvinger det altså trænerduoen Hansen og Uhrenholt i at tænke alternativt. Det er efterhånden ikke noget særsyn, at lille, vævre Magnus Bramming kastes ind som playmaker som erstatning for Johan Meklenborg eller tårnhøje Nikolaj Markussen, der må vikariere på højrebacken for navnebror Enderleit.


Og så videre, og så videre, og så videre.


Mottoet for TTH Holstebro i disse uger er – selvfølgelig udover at skrabe så mange point sammen som muligt – ganske enkelt at overleve. Det er en sejr i sig selv, hvis vestjyderne kan skrubbe fra en kamp uden skrubs eller skader.


Tempoet blev derfor heller ikke pisket hæmningsløst i vejret: Snarere tværtimod. Kontraangrebene blev ved de få, og det satte altså krav til et noget mere koncentreret og veletableret angrebsspil.


Det havde gæsterne svært ved at få til at hænge nogenlunde sammen indledningsvist, hvor det hurtigt blev en kendsgerning, at man altså var til at tale med denne fredag aften.


Stillinger undervejs: 2-1, 5-3, 9-6, 11-13, 12-14, (15-15), 15-17, 17-17, 17-20, 18-23, 21-25, 23-30, 25-32


Den chance lod pointløse Nordsjælland ikke forbigå. Der blev kæmpet og fightet for hver en millimeter, hvert et mål, hver en aktion og det kunne aflæses og blev belønnet på måltavlen – takket være Jesper Dahls målnæse og sans for målgivende afleveringer til stregen Andreas Maagaard.


5-3 udviklede sig til 9-6 godt et kvarter inde i opgøret, inden Allan Damgaard skruede bissen på, ville det anderledes og begyndte at steppe alvorligt op. Keeper Josip Cavar begyndte også pludseligt at stå de rigtige steder på de rigtige tidspunkter.


Godt nok kom Nordsjælland frem til chancerne og mulighederne for at udbygge føringerne yderligere, men det satte Cavars spjættende arme og ben en stopper for.


Frem til pausefløjt var det TTH Holstebro i momentum- og førersædet fra 11-11 og viste, at selvom der ikke var meget at hente i energitanken, så skal Nordsjællands kadence ikke falde mange procenter, før det bliver alvor.


Det begyndte langsomt at se så godt ud med vestjyske briller, men første halvleg sluttede med en scoring fra NH-keeper Frederik Andersson i det gabende tomme TTH-mål, en rødglødende Søren Hansen der skreg sin frustration ned mod halgulvet ad flere omgange og kunne konstatere, at 12-14 og 13-15 rakte til en pausestilling på 15-15.


Samme fangeleg gjorde sig gældende kortvarigt efter pausen, hvor TTH spillede sig på plus to og blev hentet: 15-15, 15-17, 17-17. Men da det først lykkes Magnus Bramming og co. at spille sig over den gylden tomålsgrænse, så kunne hjemmeholdet ikke følge med. Heller ikke selvom storspillende Tobias Jørgensen tog sit hold på ryggen og prøvede at mase dem fremad.


Afbrænderne blev alt, alt for mange og respekten for stor for Cavar, og så stak de hvidblusede stille og roligt fra: 17-19 til 18-23 efter godt 45 minutter: Længe lignede det at TTH Holstebro faktisk skulle komme igennem en håndboldkamp uden at få tilføjet yderligere patienter til skadestuen.


Men når man snakker om skaden, så sker den. Jesper Munk lå pludselig bomstille på halgulvet efter 43 minutter og tog sig smertefulde til højre knæ. Og han er ikke typen, der bare ligger sig ned. Uden at støtte på højrebenet blev han fulgt ud på skadebænken, der næsten tæller lige så mange spillere dér som på udskiftningsbænken.


Gud-ske-tak-og-skades-fri-lov lignede det blot slaget for den tidligere Nordsjælland-streg, der en håndfuld minutter og et par kilometer på kondicyklen senere igen kunne træde ind på halgulvet.


Hans afbrænder endte dog ikke med at blive så dyr, da Nordsjælland ikke evnede efterfølgende at reducere til 21-23, mens Allan Damgaard i stedet tog affære og udbyggede til 20-24.


Sådan kan så små detaljer i håndboldspillet blive afgørende. Når man vil lege med de store, så skal selv de mindste chancer gribes. Det blev de ikke denne fredag aften for Nordsjælland Håndbold, der stadig har et stort, rundt 0 stående ud for pointkontoen efter de første fem runder.


Topscorer blev Allan Damgaard med 10 fuldtræffere.


TTH Holstebro kravler med syvmålssejren på 25-32 op på siden af et stort felt af hold, der alle har seks point: Nogle har dog én og endda to kampe i baghånden.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER