Ida Hummeluhr

Kolstad i super-oprustning: Christian Berge i uføre

Den norske håndboldklub Kolstad drømmer i øjeblikket stort. I den forbindelse har de allerede flere spillere og en enkelt træner på tegnebrættet – det er dog ikke helt problemfrit.


Trondheim-klubben Kolstad meldte for nyligt ud, at de vil lave en storsatsning for at blive en norsk- og international topklub, der kan spille med i Champions League i løbet af de næste 5 års tid.


I den forbindelse går der i øjeblikket en masse rygter om spillere, trænere og andre ting og sager, som klubben drømmer om.


Først og fremmest har klubben et brændende ønske om at få den nuværende, norske landstræner, Christian Berge, som cheftræner i klubben.


Her møder klubben dog allerede det første problem, da der i Berges kontrakt står skrevet, at han ikke må dobbeltjobbe under hans rolle som landstræner. Berges kontrakt står da heller ikke til at rinde ud lige foreløbigt, nej, faktisk har han kontrakt til 2025 med norske håndboldforbund.


Berge, der selv kommer fra Trondheim, er dog kommet en smule i uføre, da rygterne går på, at Berge allerede nu er ved at prøve at skaffe store profiler til klubben, selvom han ikke må arbejde for dem, oplyser norsk TV 2.


Men hvilke spillere drejer det sig så om, tænker du måske?


Jo, nu skal du høre. Klubben har store ambitioner, og drømmer om at hente Sander Sagosen til den klub, han spillede i tidligere i karrieren, i sin hjemby.


Selv tænker Sagosen dog ikke, at han kommer hjem lige foreløbigt. Han har da også en kontrakt med THW Kiel, som løber frem til 2023 .


Udover Sagosen forlyder det, at de norske landsholdsspillere Magnus Abelvik Rød og Magnus Gullerud er kontaktet i håbet om, at de vil skifte til klubben. Sådan lyder det fra TV 2 i Norge.


Ifølge TV 2 Norges oplysninger er også følgende spillere sat i forbindelse med Kolstads stjerneprojekt:



  • Kent Robin Tønnesen (nordmand i Pick-Szeged)

  • Magnus Fredriksen (nordmand i Wetzlar)

  • Janus Dadi Smarason (islænding i Frisch Auf! Göppingen)

  • Sigvaldi Gudjonsson (islænding i Kielce)

  • Jonathan Carlsbogård (svensker i Lemgo-Lippe)


Ligeledes har der i norske medier også floreret rygter om, at GOG’s Torbjørn Bergerud og Aalborgs Sebastian Barthold skulle være emner i den norske klub.


At klubben ønsker alle disse spillere, er én ting, en anden ting er den førnævnte situation med landstræner Christian Berge.


Hvis rygterne holder, så er det en utrolig uheldig situation, han har sat sig selv i.


Til norsk TV 2 siger han selv, at han «ikke ønsker at bidrage til alle spekulationerne, som florerer».


I sidste ende betyder det, at Berge bliver nødt til at vælge mellem de to projekter; vil han fortsætte med landsholdet, eller vil han være en del af det største, norske håndboldprojekt i nyere tid – endda i hans hjemby?


Det bliver spørgsmålet i sidste ende.


Ind til nu er det dog rygter og spekulationer, og vi venter derfor i spænding på, at der kommer nogle officielle informationer og oplysninger på bordet angående det store super-projekt i norsk klubhåndbold.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER