Ida Hummeluhr

OPTAKT: Sæsonens første derby mellem brede Kiel og smalle Flensburg

På søndag møder THW Kiel og SG Flensburg-Handewitt hinanden for første gang i den nye sæson. Dermed er det igen blevet derby-tid!


Der er altid lidt ekstra spænding i luften, når rivalerne fra THW Kiel og SG Flensburg-Handewitt møder hinanden.


Drama er altid en del af menuen, og hvorfor skulle der ikke være det denne gang også?


Historikken mellem de to hold


De to nordtyske hold har en fælles historik, der giver sved på panden. Som “nabobyer” er der altid lagt i kakkelovnen til et brag af en kamp.


I den seneste sæson vandt de respektive hold på deres hjemmebaner, men indbyrdes blev det til en større sejr af THW Kiel, og det var det, der endte med at afgøre det tyske mesterskab til Kiels fordel.


Gennem årene har der været store profiler på begge hold, og det er også tilfældet nu. Kiel havde for flere år tilbage overhånd, det vendte så for et par år siden, og nu ligger fordelen igen en smule til zebraerne.


Det er der flere grunde til.


Et svækket gæstehold


Flensburg-mandskabet er nemlig ikke, hvad det har været, eller hvad det har potentiale til. Akkurat nu sidder en række spillere ude med alt fra små til store skader.


Det betyder, at Flensburg formentligt stiller til start med blot tre bagspillere fra det oprindelige førstehold. Hertil kommer formentligt lidt ungdomsspillere fra deres akademi.


I den seneste Bundesligakamp var det blot Jim Gottfridsson, Mads Mensah og Aaron Mensing, der styrrede bagkæden, mens de resterende bagspillere må se på fra tribunen. De manglende spillere er Magnus Rød, Gøran Søgaard Johannessen, Lasse Møller og Franz Semper.


Den smalle trup bliver efter alt at dømme en stor udfordring, når de spiller mod Kiel på udebane i Wunderino Arena.


THW Kiel derimod har fået deres målfarlige bagspiller, Nikola Bilyk, tilbage efter sin korsbåndsskade sidste år. Foruden østrigeren stiller de tyske mestre også med Sander Sagosen, Domagoj Duvnjak, Miha Zarabec, Harald Reinkind og Steffen Weinhold i bagkæden.


På de resterende positioner er begge hold godt stillet.


På venstre fløj kæmper Rune Dahmke og Magnus Landin fra THW Kiel mod Emil Jakobsen og Hampus Wanne fra SG Flensburg-Handewitt.


På højre fløj kæmper Niclas Ekberg og Sven Ehrig fra THW Kiel mod Lasse Svan og Marius Steinhauser fra SG Flensburg-Handewitt.


På stregen kæmper Hendrik Pekeler og Patrick Wiencek, med hjælper fra Pavel Horak, fra THW Kiel mod Simon Hald, Anton Lindskog og Johannes Golla.


Der er altså lagt op til nogle gode, interne kampe på banen, når holdene mødes. Men, mangler vi ikke noget, tænker du måske? Jo, det gør vi: målmandspositionen.


Gæsterne fra Flensburg kommer med en utrolig stærk – og ny – duo i Benjamin Buric og Kevin Møller. Kevin Møller har fået en fremragende start på sæsonen, med en samlet redningsprocent på over 37%.


På hjemmebanen er der dog også lidt af et navn, nemlig Niklas Landin. Verdens bedste målmand – og en af verdens allerbedste spillere i det hele taget. Han står sammen med tyske Dario Quenstedt.


Hvem der kommer til at vinde den duel bliver spændende, men én ting er sikker = fordelen ligger hos THW Kiel, og det er der gode grunde til.


Hjemmebanefordelen er tilbage


Wunderino Arena, eller Sparekassen Arena som den førhen hed, må igen fyldes med publikum. Faktisk må der være over 9000 tilskuere i hallen, som normalt kan rumme over 10000 håndboldfans af gangen.


Stemningen bliver intens, den bliver spændt og forhåbentligt resulterer det i en tæt og dramatisk kamp, hvor håndboldspillet er i top gennem 60 minutter.


Hjemmebanefordelen er til Kiel, Kiels mandskab står i øjeblikket skarpest og bredest, men som mange ved, kan alt ske, når der er en Nordderby i gang!


God kamp.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER