Nikolaj Jensen

Lars Rasmussen dybt imponeret af dansk verdensstjerne: - Han er allerede top 5 af verdens bedste håndboldspillere

I en alder af 22 år og på bare ni måneder har Mathias Gidsel vundet alles håndboldhjerter, slået sig selv fast som et vanvittigt verdensstjernenavn og præsterer lige nu som én af de fem  bedste stjerne i verden, mener ekspert Lars Rasmussen.


Hvor skal man starte? Det er lidt den følelse, man sidder med, når man skal beskrive, snakke og fortælle om Mathias Gidsel – hvilken udvikling, hvilke præstationer og hvilket håndboldtalent.


Alle ved, hvem Mathias Gidsel er: Bare spørg de modstandere som Danmark har kørt over siden januar og VM-guldet, hvor GOG-spilleren voksede sig fra dreng til mand og fra mand til verdensstjerne.


Ekspert Lars Rasmussen må tage sig til hovedet, og faktisk have svært ved at finde nok rosende ord, der kan beskrive den danske superstjerne.


– Han er jo dybt imponerende. Jeg er uden ord for, at en ung gut går ind og præsterer sådan her. Det er yderst sjældent, at man ser en spiller bare blive kastet ind i tingene. Mikkel Hansen, Niklas Landin, Rasmus Lauge, ja vi kunne blive ved, skulle alle have tid til at spille sig ind. Gidsel er ikke interesseret i at snuse til tingene. Han brager bare igennem, siger Lars Rasmussen til HBOLD.dk.


– Under VM slog han igennem som én af de bedste spillere. Her til OL holder han bare kontinuiteten. Han er stabil, og virker til at være endnu stærkere end til VM. Der ligger en stabilitet, vildskab, power og fanden-i-voldskhed bag hans præstationer, som allerede nu gør ham smider ham i top 5 af verdens bedste håndboldspillere.


– Allerede, ja! Det ser man sjældent. Og du kan bare se allerede nu: Han er OLs bedste spiller, uddyber han.


Heldigvis for det danske herrelandshold så har Mathias Gidsel dansk pas og vil i de kommende mange, mange år blive en vigtig brik i det danske guldpuslespil.


Uheldigvis for modstanderne: Om Mathias Gidsel så står overfor et tungt, fysisk stærkt egyptisk forsvar eller et mere teknisk og hurtigt svensk forsvar, så glider Gidsel bare igennem som ål i mudder.


– Om det så var en bunker fra anden verdenskrig, som tyskerne og de allierede forgæves har forsøgt at springe i luften, så skulle han nok brage igennem alligevel. Gidsel har dét, som meget få verdensklassestjerner har: Det er at modstå alle former for forsvar.


– Han kan godt se lidt lang og ranglet ud, men står ud ved siden af ham, så har han jo ikke ligefrem Orla Frøsnapper-arme. Står der en psykotisk egypter foran ham, som bare har fået at vide, han skal gå ind og dræbe uden nogen hjerne bag, så er Gidsel så klog og hurtig, så han sørger for ikke at komme i camobluage med ham.


– Han er dygtig til at løbe uden bold i høj fart, og når han  modtager bolden, er han ekstrem vanvittig til at ændre retning derfra eller sætte ekstra tempo på, der overrasker modstanderne, slutter Lars Rasmussen.


Efter de første seks OL-kampe har Mathias Gidsel stået for 35 skud, ingen på straffekast, og flest målgivende afleveringer med 27 styks.


Uvist er det, om han når at blive klar til morgendagens OL-semifinale mod Spanien, der spilles klokken 14.00 dansk tid. Det slag han fik til hovedet efter en infight med Sander Sagosen har taget hårdt på den danske højre back.


Læs mere lige her: Kamp mod uret: Gidsel tvivlsom til semifinalen


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER