Nikolaj Jensen

Ekspert krydser fingre: - Lasse Andersson har stor betydning for landsholdet

Efter et stort comeback fra et sandt skadeshelvede har Lasse Andersson bidt sig mere og mere fast på landsholdet og har fået opbygget en større og mere solid rolle. Derfor håber ekspert Jan Paulsen, at den danske alt-mulig-mand bliver klar så hurtigt som muligt.


Der har ikke været meget at klage over for Nikolaj Jacobsen i de tre første kampe ved OL, der alle er endt med stensikre, solide danske sejre.


Men midt i glæden, optimismen og roen poppede en pludselig skade op, som kan vise sig at blive vital for de forsvarende olympiske mestre. Tidligt i Bahrain-kampen skete dét, der bare ikke måtte ske: En skade.


En fiberskade i højre ankel for Lasse Andersson, der humpede ud, klaskede foden op på en klapstol og forlod Yoyogi-arenaen i kørestol.


– Der er ingen tvivl om, at det er en streg i regningen, at han er ude. Lasse er bare vokset på landsholdet og har fået en større og større rolle både defensivt og i kontrafasen. Det er helt tydeligt, siger Jan Paulsen til HBOLD.dk.


Læs også: Nyt fra Lasse Andersson: – Jeg er snart tilbage på banen igen


– Han er supersolid og så fysisk stærk. Han dækker en rigtig god back og er hurtig på fødderne. Han kan også dække begge backs, og i returløbet kan han dække centralt. Det er én af grundende til, at han er med til OL.


I fraværet af Berlin-profilen er der selvfølgelig andre kræfter, der skal slå mere til.


Her er Jan Paulsen ikke tøvende med at vælge lige præcis dén spiller, som passer til at tage over.


– Mads Mensah. Heldigvis har vi ham, som kan gøre noget af det samme med at dække begge backs og være rigtig god i kontrafasen. Når han først kommer i fart, så er han giftig på skuddene. Jeg tror, at Mensah kommer til at tage mere ansvar.


– Under OL er der ikke så mange at tage af. Der skal ikke mange skader til, før holdet bliver presset. Men forhåbentlig er Andersson klar om ikke særligt længe.


Lasse Andersson fortalte selv i en besked i går, at var i gode hænder, og han regnede med at komme tilbage i kamp inden længe. Den danske sundhedsstab har landstræner Nikolaj Jacobsen og flere af de danske spillere rost til skyerne ad flere omgange.


Det er bare guld værd at have kompetente folk i ryggen, der er vant til at gøre det umulige og få skadede spillere hurtigt klar: Som tilfældet var under VM i januar hvor Jacob Holm vred kraftigt rundt på sin ene fod med i løbet af et par dage, blev kampklar igen.


–  Det er en super tryghed for trænerteamet og ikke mindst spillerne at vide, at der er kompetente folk bagved, som kan nogle tricks. Spillerne er i gode hænder, og det er supervigtigt, slutter Jan Paulsen.


Portugal venter klokken 12.30 i den næstsidste gruppekamp. Sverige er sidste modstander søndag, inden kvartfinale tirsdag.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER